18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕρντογάν: Μεγάλη η συμμετοχή στο δημοψήφισμα μεταξύ των Τούρκων που ζουν στο...

Ερντογάν: Μεγάλη η συμμετοχή στο δημοψήφισμα μεταξύ των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό

Οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό συρρέουν μαζικά για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι ψηφοφόροι στην Τουρκία θα προσέλθουν στις κάλπες στις 16 Απριλίου, όμως η ψηφοφορία για όσους ζουν σε άλλες χώρες ξεκίνησε από τα τέλη Μαρτίου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Η υψηλή συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα ευνοεί τον Ερντογάν, σύμφωνα με τους δημοσκόπους που επικαλούνται δεδομένα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ωστόσο, εντός της Τουρκίας, μια μαζική προσέλευση στα εκλογικά τμήματα θα μπορούσε να αποβεί εις βάρος του Τούρκου προέδρου.
«Υπάρχει μια εκπληκτική έκρηξη των ψήφων στο εξωτερικό. Εχουν ψηφίσει περίπου 1,42 εκατ. ψηφοφόροι» είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην πόλη Σανλιούρφα, καλώντας τους υποστηρικτές του να πλημμυρίσουν τις κάλπες με ψηφοδέλτια υπέρ του «Ναι».
Ο αριθμός του 1,42 εκατ. ψηφοφόρων που επικαλέστηκε ο Ερντογάν σημαίνει ότι η συμμετοχή ανέρχεται περίπου στο 50%, δεδομένου ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2015, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι του εξωτερικού ανέρχονταν σε 2,88 εκατομμύρια. Στις εκλογές εκείνες η συμμετοχή ανήλθε στο 40% και το 56% από τους Τούρκους εκπατρισμένους ψήφισε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ