24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIASZ: Θύματα της διαμάχης Σόιμπλε -ΔΝΤ για τα πλεονάσματα οι πολίτες και...

SZ: Θύματα της διαμάχης Σόιμπλε -ΔΝΤ για τα πλεονάσματα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

«Η αντιπαράθεση με την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις φανερώνει που βρίσκεται η πραγματική διαπραγματευτική ισχύς: στο Βερολίνο» τονίζει σε ανάλυσή της η Suddeutsche Zeitung (SZ), αναφερόμενη στον αποφασιστικό ρόλο του Βερολίνου για την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού.
Την εγκυρότητα αυτής της άποψης καταδεικνύει, σύμφωνα με την με την εφημερίδα του Μονάχου, και η εμπιστευτική συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη γερμανική πρωτεύουσα. Αντικείμενο αυτής -σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους- ήταν κυρίως ο συντονισμός της διαπραγματευτικής γραμμής για τις συνομιλίες που θα ακολουθούσαν μετά από λίγες ώρες στη Μάλτα για το ελληνικό πρόγραμμα.
Η Γερμανίδα δημοσιογράφος σχολιάζει ότι στο Βερολίνο «κινούνται τα νήματα, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές και γίνονται οι τελευταίες συνεννοήσεις. Ωστόσο, στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: η γερμανική κατευθυντήρια γραμμή».
Το δημοσίευμα αναφέρει την ανυποχώρητη στάση του Β. Σόιμπλε ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την επιμονή του σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρεί μη ρεαλιστικό το ΔΝΤ. Οπως σχολιάζει η Suddeutsche Zeitung «τα θύματα αυτής της διαμάχης είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ