24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΗ Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας επισκέφθηκε την ΥΠΑ

Η Γ.Γ. του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας επισκέφθηκε την ΥΠΑ

Εξήρε το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εξυπηρέτησης και προστασίας που παρουσιάζει η χώρα στον τομέα των αερομεταφορών

Με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, συναντήθηκε η Γενική Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), Dr. Fang Liu, στο πλαίσιο επίσκεψής της στην χώρα μας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στα κεντρικά γραφεία της Πολιτικής Αεροπορίας, όπου της έγινε θερμή υποδοχή από την Διοίκηση της ΥΠΑ σε φιλόξενη ατμόσφαιρα.
Η συνάντηση διάρκειας δύο ωρών κάλυψε ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του ΙCAO στις οποίες έχει ενεργό ρόλο η ΥΠΑ. Κυρίαρχο ρόλο στην συζήτηση είχε η συμβολή της Πολιτικής Αεροπορίας στην ασφαλή, ταχεία και φιλική στο περιβάλλον ανάπτυξη των αερομεταφορών προς όφελος της Εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, διατηρώντας τα υψηλά επίπεδα της ασφάλειας και αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις στο τομέα της προστασίας των αερομεταφορών.
Πράγματι η ΥΠΑ κατά την πρόσφατη περίοδο δραστηριοποιείται εντατικά και έχει αναλάβει πλέον ενεργότερο ρόλο στα πλαίσια του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Συγκεκριμένα:
* Η ΥΠΑ έχει αναλάβει την Προεδρία της Ομάδας Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG ) για την τριετία 2017-2019. Παράλληλα, εξελέγη Ελληνίδα εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
* Ενδυναμώθηκαν οι σχέσεις και η συνεργασία με τον ICAO τόσο με την συνάντηση, που έγινε στο Παρίσι, της Διοίκησης της ΥΠΑ με τον Γενικό Διευθυντή του επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας στην Ευρώπη κύριο Αlmeida, όσο και με την πρόσφατη συνάντηση με την Γ.Γ του ICAO, Dr. Fang Liu.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η Dr. Fang Liu εξήρε το υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εξυπηρέτησης και προστασίας που παρουσιάζει η χώρα στον τομέα των αερομεταφορών.
Η επίσκεψη της Dr. Fang Liu, Γενικής Γραμματέως του ICAO, ήταν ιδιαίτερης σημασίας για την προώθηση της Ελληνικής ατζέντας στον χώρο των παγκόσμιων αερομεταφορών, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε την χώρα μας Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ