15.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠεριοδεία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, σε Σέρρες...

Περιοδεία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την διάρκεια της περιοδείας του βρέθηκε στις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.
Η περιοδεία άρχισε το πρωί της Τετάρτης με επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Λευκώνα Σερρών, το οποίο παραμένει κλειστό επί τρία συνεχόμενα έτη. Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΕΒΖ για την προσπάθεια να πεισθούν οι τοπικοί παραγωγοί ώστε να καλλιεργήσουν επαρκείς εκτάσεις με ζαχαρότευτλα (25.000 στρέμματα), προκειμένου να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία της μονάδας, όπως ήδη λειτουργούν οι αντίστοιχες μονάδες στο Πλατύ και την Ορεστιάδα. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης -που είχε συνάντηση και με τους παραγωγούς- ενημερώθηκε, επίσης, ότι ήδη έχει προχωρήσει η σπορά σε 12.000 στρέμματα και πως ο στόχος για τη χωρίς ζημία λειτουργία της μονάδας είναι τα 25.000 στρέμματα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΒΖ, Χρήστος Ρώσσιος, διαβεβαίωσε τον Νίκο Παππά ότι το εργοστάσιο βρίσκεται σε καλή κατάσταση από πλευράς συντήρησης και πως, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος, είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει άμεσα, ενώ σημείωσε ότι έχει αυξηθεί η ενίσχυση της καλλιέργειας.
Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΕΒΖ, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Ξεκινάμε την περιοδεία μας από την ΕΒΖ, η οποία επιχειρεί με σταθερά βήματα να βγει από το τέλμα στο οποίο την είχαν καταδικάσει. Υπάρχουν δυνατότητες, ακόμη και το εργοστάσιο των Σερρών μπορεί να επαναλειτουργήσει εφόσον καλλιεργηθούν οι απαραίτητες εκτάσεις ζαχαρότευτλων. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Η χώρα μας, συνολικά, βρίσκεται σε σημείο σταθεροποίησης και ανάκαμψης. Θεωρώ ότι η επαναλειτουργία του εργοστασίου θα αποτελέσει ακόμα ένα σημάδι ότι μπορούμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα, αξιοποιώντας και τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, ώστε να καταστήσουμε την παραγωγή μας πιο αποτελεσματική, να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας και να εξοικονομήσουμε πόρους. Θα παρακολουθούμε και εμείς με ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται για να προσελκύσει τους παραγωγούς η ΕΒΖ και να επιτευχθεί ο στόχος για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που θα συμβάλει συνολικά στην τοπική και στην περιφερειακή οικονομία».
Παράλληλα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαπραγμάτευση, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, στις Σέρρες:
«Το πολιτικό πλαίσιο της Συμφωνίας έχει απολύτως συμφωνηθεί. Είμαστε πάρα πολύ κοντά και στην τεχνική της ολοκλήρωση. Το δίδαγμα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι ότι δεν ισχύει το δόγμα των οπαδών του «ναι σε όλα» ότι κατ’ ανάγκη μια καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία ή θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα. Θέλω να θυμίσω ότι όταν ξεκίνησε αυτή η διαπραγμάτευση, οι απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών αφορούσαν σε μέτρα 2% του ΑΕΠ. Τότε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση έλεγε αφενός «υπογράψτε τα» και αφετέρου «στη θέση σας εμείς θα παίρναμε τόσα μέτρα κι άλλα τόσα». Αυτή τη στιγμή, η Συμφωνία μιλά για μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Η ΝΔ, φυσικά, αρνείται να συμβάλει. Και αρνείται ακριβώς διότι θεωρεί ότι τα μέτρα λιτότητας ύψους 2% του ΑΕΠ ήταν η ενδεδειγμένη λύση. Πλέον, προχωρούμε σε λύσεις μακριά από τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε λύσεις με εξοικονόμηση πόρων που θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικοδόμηση των θεμελίων ενός νέου κοινωνικού κράτους, το οποίο έχει ανάγκη η χώρα μας. Πρώτον, για να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι πολιτικές λιτότητας των προηγούμενων ετών. Δεύτερον, για να ξεφύγει από τις παθογένειες του κατακερματισμού του κοινωνικού κράτους και των ειδικών ρυθμίσεων για όποια επαγγελματική ομάδα είχε τη δυνατότητα να ασκήσει πολιτική πίεση.
Αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση προχωρά με σταθερά βήματα και με διευρυνόμενες συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η λογική του «ναι σε όλα» και του «θα κάνω όσα ζητήσει η ηγεσία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και του ΔΝΤ» θα υποστεί άλλη μία συντριπτική ήττα. Αυτές οι λογικές είναι λογικές του παρελθόντος. Η Ελλάδα αυξάνει το πολιτικό και γεωστρατηγικό εκτόπισμά της, αυξάνει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης και την αξιοποιεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ