13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρότερη της αναμενόμενης βελτίωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάρτιο

Μικρότερη της αναμενόμενης βελτίωση του δείκτη επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάρτιο

Μικρότερη της αναμενόμενης βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο ZEW, καθώς διατηρείται έντονη η αβεβαιότητα για την έκβαση των σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη και τον αντίκτυπό τους στις αναπτυξιακές προοπτικές της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στις 12,8 μονάδες από τις 10,4 μονάδες του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 13,1 μονάδες.
Ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών ανήλθε στις 77,3 μονάδες από τις 76,4 τον Φεβρουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 78,0.
Ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Αχίμ Βάμπαχ, δήλωσε ότι το γεγονός ότι το κλίμα βελτιώθηκε μόνο οριακά αντανακλά την αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή αναφορικά με τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις.
«Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία, δεν μπορούν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα από τις πιο πρόσφατες οικονομικές ενδείξεις για τον Ιανουάριο του 2017», δήλωσε ο Βάμπαχ. «Οι πολιτικοί κίνδυνοι από τις επικείμενες εκλογές σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών διατηρούν την αβεβαιότητα αναφορικά με τη γερμανική οικονομία σε σχετικά υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε ο Βάμπαχ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ