20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΟ ΟΤΕ αναζητά τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα...

Ο ΟΤΕ αναζητά τους μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ξεκινά ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που οδηγεί στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας (WRO Hellas) με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.
Μαθητές από όλη τη χώρα θα διαγωνιστούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μιας σύνθετης και εξελιγμένης ρομποτικής κατασκευής με θέμα «Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη» (Sustainabot). Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διαγωνισμού από τον WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, οι ομάδες θα διαγωνιστούν αρχικά στους περιφερειακούς διαγωνισμούς για να προκριθούν και να φτάσουν στον τελικό. Οι νικητές του τελικού θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Φέτος η κορυφαία διοργάνωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα.
Για περισσότερες πληροφορίες για τον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και δηλώσεις συμμετοχής έως 30 Μαΐου 2017 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.wrohellas.gr.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Μέσα από την εκπαιδευτική μεθοδολογία S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics), οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν τη Φυσική, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, αξιοποιώντας παράλληλα τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ