16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΙστορικά ρεκόρ με θετικές οικονομικές επιδόσεις για τα ΕΛΠΕ

Ιστορικά ρεκόρ με θετικές οικονομικές επιδόσεις για τα ΕΛΠΕ

ECON 9

Ιστορικό ρεκόρ κερδών, παραγωγής και εξαγωγών, ανακοίνωσε ο όμιλος των ΕΛΠΕ για το 2016, χρονιά κατά την οποία καταγράφηκαν θετικές επιδόσεις από όλες τις δραστηριότητες του ομίλου και, ταυτόχρονα, μειώθηκε το χρέος και ενισχύθηκε το μερίδιο στην εσωτερική αγορά.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 329 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρών κερδών 45 εκατ. ευρώ, το 2015 και ζημιών 369 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ τα κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανήλθαν σε 836 εκατ. ευρώ.
Τα συγκρίσιμα αποτελέσματα, μετά την αφαίρεση των κερδών που προκύπτουν από την αποτίμηση των αποθεμάτων ύψους 102 εκατ. ευρώ, λόγω της ανάκαμψης των διεθνών τιμών αργού πετρελαίου, διατηρήθηκαν για δεύτερη χρονιά στα ιστορικά υψηλότερα επίπεδα για τον όμιλο, με Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA 731 εκατ. ευρώ και Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη 265 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 117 εκατ. ευρώ το 2013 και οριακών κερδών 2 εκατ. ευρώ το 2014.
Το Δ.Σ. της εταιρίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα θετικά αποτελέσματα του 2016, αποφάσισε να προτείνει στην γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,20 ευρώ/μετοχή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, τονίζει: «Το 2016 ήταν μια δημιουργική χρονιά, παρά το αβέβαιο και γεωπολιτικά ασταθές διεθνές περιβάλλον και τη συνεχιζόμενη ελληνική κρίση. Πετύχαμε τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του ομίλου. Υλοποιήσαμε το πρώτο στάδιο χρηματοοικονομικής εξυγίανσης και μειώσαμε το δανεισμό και τις υποχρεώσεις προς προμηθευτές κατά 1,2 δισ. ευρώ. Διευρύναμε τις διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίους προμηθευτές και πελάτες. Βελτιώσαμε τις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας. Υιοθετήσαμε βέλτιστες πρακτικές διακυβέρνησης. Τέλος, καταρτίζουμε το νέο πενταετές πρόγραμμα 2017-2021 ενεργειακού μετασχηματισμού και βιώσιμης ανάπτυξης, οδικό χάρτη του ομίλου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για το 2050».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ