18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤμήμα μήκους 40 χλμ. της Ιόνιας Οδού παρέδωσε στην κυκλοφορία ο Χρ....

Τμήμα μήκους 40 χλμ. της Ιόνιας Οδού παρέδωσε στην κυκλοφορία ο Χρ. Σπίρτζης

ECON 15

«Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό και σε κανέναν Περιφερειάρχη ή Δήμαρχο. Ανήκουν στους Ελληνες πολίτες. Εμείς κρινόμαστε όλοι για την αποτελεσματικότητα μας, το κόστος του έργου και τις διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται». Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, από τα Ιωάννινα, κατά την παράδοση στην κυκλοφορία μεγάλου τμήματος, μήκους 40 χιλιομέτρων, της Ιόνιας Οδού.
Ο υπουργός, παράλληλα, χαρακτήρισε την Ηπειρο ως μια Περιφέρεια όπου υπάρχει ένα άλλο κλίμα στο πολιτικό της δυναμικό, ένα κλίμα εθνικής ενότητα και ομοψυχίας για να βγούμε από την κρίση. Και αναφερόμενος προς όλους τους Ηπειρώτες, και των τεσσάρων νομών, εξέφρασε την πεποίθηση, πως μπορεί να συμβάλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Οπως επισήμανε, η περιοχή ήταν σε εγκατάλειψη, γιατί «δεν υπήρχαν βασικές οδικές συνδέσεις με την Αθήνα και με την Θεσσαλονίκη, αλλά και με τα Βαλκάνια, δεν υπήρχαν οι λιμενικές υποδομές, που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπήρχαν εμπορευματικά κέντρα, δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα».
Ο κ. Σπίρτζης είπε πως στον προγραμματισμό είναι ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Κακκαβιά, τα εσωτερικά δίκτυα της Ηπείρου, να τελειώσουν οι λιμενικές υποδομές, να αναβαθμιστούν τα αεροδρόμια της περιοχής, ώστε -όπως τόνισε- «μετά από 10ετίες, η Ηπειρος να αποκτήσει την αίγλη και τη λάμψη που είχε παλαιότερα, δηλαδή οι Ηπειρώτες να ξανακτίζουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη».
Τέλος, ευχήθηκε να μην γίνει ούτε ένα μικρό ατύχημα, να μην ξανα-«πληρώσουν» οι Ηπειρώτες, όπως τόσα χρόνια «πλήρωσαν» μεγάλο φόρο αίματος.
Στην εκδήλωση για την παράδοση του έργου παρέστησαν οι τοπικές αρχές.
Το πρωί, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε πως η υπόθεση της αναβάθμισης του αεροδρομίου Ιωαννίνων είναι θέμα του άμεσου μέλλοντος, όπως και άλλων περιφερικών αεροδρομίων της χώρας, και έχουν δεσμευτεί χρήματα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιτιάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου σχετικά με την προγραμματική σύμβαση για την αναστύλωση του ιστορικού γεφυριού της Αρτας, είπε ότι το υπουργείο, πέραν από τη χρηματοδότηση καλείται να δώσει και τεχνογνωσία και πως η κατεύθυνση που κινείται έγκειται στην συμμετοχή όλων των φορέων, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του οδικού τμήματος της Ιόνιας Οδού που παραδόθηκε

Το τμήμα που παραδόθηκε σε κυκλοφορία ξεκινά στο 146 χλμ. (περιοχή Καμπής Α/Κ Φιλιππιάδας) και τελειώνει στο 183 χλμ. (περιοχή Πέρδικας). Εχει συνολικό μήκος 37 χλμ. και έρχεται να προστεθεί στο τμήμα της Παράκαμψης Αρτας που βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία και έχει συνολικό μήκος περίπου 16 χλμ.
Στα τεχνικά του έργου χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:
* 7 Γέφυρες με μεγαλύτερες τη Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου & τη Γέφυρα Γυμνότοπου.
* 6 Ανω & 7 Κάτω διαβάσεις
* 116 οχετοί
* 3 Ανισόπεδοι Κόμβοι: Φιλιππιάδας, Γοργόμυλου και Τερόβου
* 1 Ημικόμβος: Αμμότοπου
* 3 χώροι προσωρινής στάθμευσης αμφίπλευροι: 160,9 χλμ., 172,1 χλμ. & 179,4 χλμ.
* 1 Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών: Αμφίπλευρος στη Φιλιππιάδα (148,7 χλμ.)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ