18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο 2,5% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιανουάριο

Στο 2,5% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιανουάριο

DECON 2

Ο πληθωρισμός στην Κίνα επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο, λόγω της εορταστικής περιόδου για το νέο κινεζικό έτος, ενώ οι τιμές χονδρικής των εργοστασίων αυξήθηκαν ταχύτερα του αναμενόμενου, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, λίγο πάνω από το 2,4% που προσδοκούσε η αγορά, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Ο ρυθμός αύξησης επιταχύνθηκε από το 2,1% του Δεκεμβρίου, καθώς οι εορτές για τα νέο κινεζικό έτος ώθησαν ανοδικά τις δαπάνες για τρόφιμα, μεταφορές και ταξίδια, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Σε μηνιαία βάση (σύγκριση με τον Δεκέμβριο), οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 1%. Αλλα στοιχεία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 6,9% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 6,5% και σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο πέντε και πλέον ετών. Το άλμα οφείλεται κυρίως στο αποτέλεσμα βάσης από τις περυσινές μεταβολές των τιμών και τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ