20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε νέο υψηλό 12μήνου ανήλθαν οι μετοχές στην ευρωζώνη

Σε νέο υψηλό 12μήνου ανήλθαν οι μετοχές στην ευρωζώνη

DECON 4

Οι μετοχές της ευρωζώνης ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 και πλέον μηνών την πρώτη ημέρα συναλλαγών για το 2017 για όσες αγορές ήταν ανοιχτές, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη.
Κλειστές για την αργία της Πρωτοχρονιάς παρέμειναν όλες οι βασικές αγορές της Ασίας, καθώς και τα χρηματιστήρια στη Βρετανία και την Ελβετία, με τον όγκο συναλλαγών να είναι περιορισμένος, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια. Κλειστές παρέμειναν οι αγορές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Ο δείκτης των blue-chip της ευρωζώνης Euro STOXX 50 κατέγραψε άνοδο 0,5% στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της ευρωζώνης, που αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ανήλθε τον Δεκέμβριο στις 54,9 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011, ξεπερνώντας το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Το ευρώ, ωστόσο, υποχώρησε κατά 0,3% κάτω από το 1,05 δολάριο έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως το 1,07 δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του έναντι έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,4%.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Ιταλίας ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον περυσινό Ιανουάριο, υπεραποδίδοντας έναντι άλλων βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Ευρώπης, με το ράλι των τραπεζών και τα ισχυρά στοιχεία για τη μεταποίηση να βελτιώνουν το κλίμα.
Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε άνοδο 1,3% αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 15 Ιανουαρίου του 2016. Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,9% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 περίπου μηνών, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε 0,3% αφού κατέγραψε υψηλό 13 μηνών.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ