24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟ «Θησαυρός των Ανδρονιάνων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο «Θησαυρός των Ανδρονιάνων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ενα αινιγματικό σύνολο χάλκινων όπλων και επαγγελματικών εργαλείων της μυκηναϊκής εποχής, που φέρεται πως εντοπίστηκαν το καλοκαίρι του 1940 στο χωριό Ανδρονιάνοι της κεντρικής Εύβοιας και μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρουσιάζει το «Αθέατο Μουσείο».
Η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, μετά από 20 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, υποδέχεται τον «Θησαυρό των Ανδρονιάνων». Τα πολύτιμα αντικείμενα, που φυλάχθηκαν ξεχασμένα και ασφαλή για ογδόντα χρόνια, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) για να παραμείνουν εκεί ως τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
Στις 8 και 29 Μαρτίου και στις 12 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, στις 13:00, καθώς και στις 10 και 24 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, στις 18:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στον χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για το αίνιγμα της προέλευσης και της σημασίας των πολύτιμων ευρημάτων, για τους πανάρχαιους μυκηναϊκούς θησαυρούς και την κοινωνία της εποχής τους.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ