13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΣτήριξη Γαλλίας για πόρους σε μεταναστευτικό και επενδύσεις

Στήριξη Γαλλίας για πόρους σε μεταναστευτικό και επενδύσεις

Ανοικτά υποστηρικτικός σε δύο βασικά ελληνικά αιτήματα για τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ, μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ελληνα ομόλογό του Χρήστο Σταϊκούρας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι «στηρίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας και σε επίπεδο Eurogroup» για τη χρήση των κερδών από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs) σε επενδύσεις. Παράλληλα, προσέθεσε ότι «υπάρχει ένα ακόμη απόλυτα δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τον υπολογισμό του κόστους αντιμετώπισης του μεταναστευτικού στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, διότι η Ελλάδα πλήττεται περισσότερο από άλλες χώρες». Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ζητεί να μην προσμετρώνται δαπάνες περίπου 280 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Δ) υποδέχεται τον Γάλλο ομόλογό του Bruno Le Maire(Α) κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του στο υπουργείο, Αθήνα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν ουσιαστικά συνέχεια εκείνης στο Παρίσι και της συμφωνίας για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, κυρίως στην ενέργεια και την άμυνα. Ο κ. Λε Μερ μάλιστα τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ξεκάθαρα στον σωστό δρόμο και πως η κυβέρνηση έλαβε σωστές αποφάσεις το τελευταίο εξάμηνο, μνημονεύοντας τη μείωση του κόστους δανεισμού και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ενώ, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, «και αυτό αναγνωρίζεται και με τις θετικές Εκθέσεις Ενισχυμένης Εποπτείας, ενώ η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ανακτώνται και ενισχύονται». Επανέλαβε δε, πως μεταξύ των βασικών στόχων είναι η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής, η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, προκειμένου να μειωθούν, ακόμη περισσότερο, φόροι σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ