20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜόνο με συστημένη επιστολή οι κάρτες και τα PΙΝ από τις Τράπεζες

Μόνο με συστημένη επιστολή οι κάρτες και τα PΙΝ από τις Τράπεζες

Δικαιώθηκε η υπόθεση μιας 76χρονης που της πήραν την κάρτα από την αλληλογραφία και έκαναν αναλήψεις από τον λογαριασμό της.
Το Ειρηνοδικείο με απόφασή του αναγνωρίζει την υποχρέωση των Τραπεζών να αποστέλλουν αποκλειστικά με συστημένη επιστολή κάρτες αναλήψεων, πιστωτικές κάρτες.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το δικαστήριο δικαίωσε και μια 76χρονη που είχε πέσει θύμα κλοπής της κάρτας και του κωδικού της, τα οποία της είχαν σταλεί με το ταχυδρομείο.
Τα τραπεζικά ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας και ασφάλειας των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, υποχρεώνονται για πρώτη φορά με την απόφαση του δικαστηρίου (αριθμός 3446/2019) να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, όπως είναι και η υποχρέωσή τους να αποστέλλουν τα επίμαχα στοιχεία μόνο με συστημένη επιστολή.
Η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα κλοπής της νέας κάρτας αναλήψεων, μαζί με τον κωδικό αριθμό (PΙΝ) της είχε αποστείλει, η τράπεζα στην διεύθυνσή της, ως απλής αλληλογραφίας και οι δράστες έκαναν αναλήψεις μετρητών περίπου 2.000 ευρώ.
Η γυναίκα ανακάλυψε τι είχε συμβεί με την κάρτα της, αρκετές ημέρες μετά όταν πήγε στην τράπεζα, και την πληροφόρησαν πως η νέα κάρτα, όσο και το νέο PIN είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά μέσω των ΕΛΤΑ, με απλή αλληλογραφία, αντί συστημένης επιστολής, ενώ έχουν ήδη γίνει αναλήψεις περίπου 2.000 ευρώ.
Η συνταξιούχος διαμαρτυρήθηκε και υπέβαλλε αίτηση αμφισβήτησης των συναλλαγών και ζήτησε να επαναπιστωθούν τα παράνομα αναληφθέντα ποσά, αλλά η Τράπεζα ήταν κατηγορηματικά αρνητική και αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη της.
Με την προσφυγή της και συνήγορό της, η 76χρονη ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των παράνομων αναλήψεων καθώς και ποσό 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη και το δικαστήριο διέταξε την Τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό της 76χρονης το ποσό που της αφαίρεσαν άγνωστοι, ενώ επιδίκασε και ποσό 200 ευρώ ως αποζημίωση για την βλάβη που προκλήθηκε στην προσφεύγουσα, από ενέργειες υπαλλήλων της τράπεζας.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ