24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Αυστραλία

Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Αυστραλία

Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαινόταν στη χώρα ανεξέλεγκτη εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, την ώρα που αναμένεται να σημειωθούν και βροχοπτώσεις. Οι πυροσβέστες στη Νέα Νότια Ουαλία εξήγησαν ότι επιτέλους σήμερα κατάφεραν να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν εκτός ελέγχου στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ.
Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σέιν Φιτζσίμονς, δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή», όμως «η πρόβλεψη για περιορισμό της πυρκαγιάς είναι ελπιδοφόρα». Αυτή η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν σε εθνικό πάρκο της Αυστραλίας κατέκαψε μία περιοχή τρεις φορές το μέγεθος του Λονδίνου.
Εξάλλου, η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την εβδομάδα αυτή σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές, κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση έπειτα από μήνες ξηρασίας. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, αυτό θα είναι «τα δώρα μας για τα Χριστούγεννα, την επέτειό μας, τον αρραβώνα, τον γάμο και την αποφοίτησή μας όλα σε ένα. Ας το ελπίσουμε», σχολίασε ο Φιτζσίμονς. Δεκάδες άλλες πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.
Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Μόρισον λόγω χειρισμών στην κρίση των πυρκαγιών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ποσοστό δημοτικότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, υπέστη βαρύ πλήγμα, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στην κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών τους τελευταίους μήνες, καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Ο Μόρισον είδε τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο, στο 37%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Newspoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συντηρητικής εφημερίδας The Australian.
Η δημοτικότητα του ηγέτη των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), Άντονι Αλμπανίζ, ξεπέρασε αυτή του πρωθυπουργού και πλέον θεωρείται ο καταλληλότερος για το αξίωμα από το 46% του δείγματος της έρευνας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 59% εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιδόσεις του Σκοτ Μόρισον. Η δημοσκόπηση – η πρώτη που δημοσιεύεται στα ΜΜΕ το 2020 – βασίζεται σε δείγμα 1.505 ψηφοφόρων, διενεργήθηκε από την περασμένη Τετάρτη ως προχθές Σάββατο και έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος +- 2,5%. Τα αποτελέσματά της είναι τα χειρότερα για τον Μόρισον αφότου ανέλαβε την ηγεσία του συντηρητικού Φιλελεύθερου Κόμματος, τον Αύγουστο του 2018, πριν καταφέρει να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές στις οποίες φάνταζε αδύνατο να επικρατήσει τον Μάιο του 2019.
Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες μαίνονται από τον Σεπτέμβριο, πολύ νωρίς, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους, έχουν απανθρακώσει ήδη πάνω από 100 εκατομμύρια στρέμματα γης και μετέτρεψαν πάνω από 2.000 σπίτια σε αποκαΐδια.

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ