13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣBoeing 737 Max: «Σχεδιάστηκε από κλόουν που επιβλέπονταν από μαϊμούδες» - Διάλογοι...

Boeing 737 Max: «Σχεδιάστηκε από κλόουν που επιβλέπονταν από μαϊμούδες» – Διάλογοι υπαλλήλων

Μεταξύ των μηνυμάτων ξεχωρίζει και εκείνο υπαλλήλου της Boeing που εστάλη το 2017 και αναφέρει για το 737 Max «το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο από κλόουν, που με τη σειρά τους εποπτεύονται από μαϊμούδες».
Εσωτερικά έγγραφα της Boeing που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη δείχνουν ότι οι υπάλληλοί της χλευάζουν τις ρυθμιστικές αρχές πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ και κομπάζουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν πιστοποίηση για το 737 Max με την ελάχιστη δυνατή εκπαίδευση των πιλότων.
Τα μηνύματα των υπαλλήλων που δημοσιοποιήθηκαν από βουλευτές των ΗΠΑ, περιλαμβάνουν και εκείνα πιλότων που δοκίμασαν το Boeing και κάνουν λόγο για προβλήματα με τους προσομοιωτές πραγματικών συνθηκών πτήσης, σύμφωνα με την εταιρεία.
Σημειώνεται ότι συνολικά 346 άτομα σκοτώθηκαν μέσα σε πέντε μήνες μετά από συντριβή δύο αεροσκαφών τύπου 737 MAX σε Ινδονησία και Αιθιοπία, προκαλώντας κυβερνητικές αποφάσεις για καθήλωση των αεροσκαφών παγκοσμίως.
Οι διάλογοι
«Ακόμα δεν έχω συγχωρεθεί από τον Θεό για τη συγκάλυψη που έκανα πέρσι» γράφει ένας υπάλληλος σε μήνυμά του το 2018 σχετικά με την FAA (Ομοσπονδιακή Αεροπορική Αρχή των ΗΠΑ).
«Το ξέρω αλλά αυτό συμβαίνει με αυτούς τους ρυθμιστές όταν προσπαθούν να μπουν στη μέση. Εμποδίζουν τη διαδικασία» γράφει άλλος τον Απρίλιο του 2015.
«Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο από κλόουν, που με τη σειρά τους εποπτεύονται από μαϊμούδες» αναφέρει άλλος υπάλληλος το 2017, προφανώς σε σχέση με την FAA.
«Θα επιβίβαζες την οικογένειά σου σ’ ένα MAX; Διότι εγώ δεν θα το έκανα». Για να έρθει η μονολεκτική απάντηση συναδέλφου: «Όχι».
Κάποια μηνύματα αποκαλύπτουν τις προσπάθειες και τις πιέσεις της εταιρείας να αποφύγει την απαίτηση επανεκπαίδευσης των πιλότων σε προσομοιωτές πτήσεων και την εκ νέου πιστοποίησή τους, καθώς πρόκειται για δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, ως προϋπόθεση για την απόκτηση του 737 MAX.
Η στάση αυτή της εταιρείας άλλαξε μόλις αυτή την εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε ότι προτείνει οι πιλότοι να εκπαιδευθούν σε προσομοιωτές και να πιστοποιηθούν εκ νέου πριν ξαναρχίσουν οι πτήσεις των 737 MAX. Η εταιρεία υποστήριζε ότι αρκούσε μια εκπαίδευση σε υπολογιστή, καθώς ο νέος τύπος ήταν παρόμοιος με το 737 NG.
Τι απαντά η Boeing
«Απολύτως απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα μηνύματα που ήρθαν στο φως η Boeing σχετικά με το 737 Max, αεροσκάφος που εμπλέκεται σε δύο τραγικά δυστυχήματα σε διάστημα πέντε μηνών που οδήγησαν στην καθήλωσή τους τον Μάρτιο.
Η κατασκευάστρια προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι κάποιες επικοινωνίες «εγείρουν ερωτηματικά για τις σχέσεις της Boeing με την FAA (Ομοσπονδιακή Αεροπορική Αρχή των ΗΠΑ) σε σχέση με τη διαδικασία πιστοποίησης των προσομοιωτών. Τα μηνύματα κατατέθηκαν στην FAA και το Κογκρέσο τον Δεκέμβριο.
Η εταιρεία δήλωσε βέβαιη ότι «όλοι οι προσομοιωτές στα MAX λειτουργούν αποτελεσματικά» μετά από επαναλαμβανόμενα τεστ από τότε που γράφτηκαν τα μηνύματα.
«Τα μηνύματα δεν αντανακλούν το είδος της εταιρείας που είμαστε και χρειάζεται να είμαστε και είναι εντελώς απαράδεκτα» προσθέτει.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ