16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΥπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο λίγο πριν τις υπογραφές για τον «EastMed»

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο λίγο πριν τις υπογραφές για τον «EastMed»

Νέες υπερπτήσεις σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, ανήμερα της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed».
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 9:47 και πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στα 24.000 πόδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα στις 6:30, στο Ζάππειο Μέγαρο, αναμένεται να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό «EastMed».
Το «παρών» στην ειδική τελετή θα δώσουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
O αγωγός «EastMed» φιλοδοξεί να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου στην Ευρώπη, μέσω της Κύπρου, της Κρήτης, της δυτικής Ελλάδας και της Ιταλίας.
Οι παραπάνω εξελίξεις επέρχονται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας Τουρκίας – Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) της Λιβύης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ