18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΡεκόρ 41 εβδομάδων στο διάστημα

Ρεκόρ 41 εβδομάδων στο διάστημα

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, η αστροναύτης της NASA, Κριστίνα Κοχ, έγινε η γυναίκα με τη μακρύτερη παραμονή στο διάστημα, συμπληρώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 289 ημέρες μακριά από τον πλανήτη Γη.
«Είναι ένα υπέροχο πράγμα για την επιστήμη» είπε η Κοχ, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Είδαμε μια άλλη οπτική αναφορικά με το πώς το ανθρώπινο σώμα επηρεάζεται από την μικροβαρύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το σχέδιο των μελλοντικών διαστημικών πτήσεων στη Σελήνη και στον πλανήτη Αρη», τόνισε.
Από την πλευρά της, με ανάρτησή της στο Twitter, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) συνεχάρη την 40χρονη αστροναύτη για το επίτευγμά της.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) το Μάρτη του 2019, με την αποστολή της να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2020.
Τότε, η Κοχ θα έχει συμπληρώσει 328 μέρες στο διάστημα. Η αστροναύτης συμμετέχει σε επιστημονική έρευνα με στόχο την κατανόηση των αντιδράσεων του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια εκτεταμένης παραμονής σε περιβάλλον μικροβαρύτητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των όποιων παρενεργειών.
Τα ευρήματα από τέτοιου είδους έρευνες πρόκειται να προφέρουν πολύτιμα στοιχεία για την προετοιμασία των μελλοντικών ταξιδιών σε Φεγγάρι και πλανήτη Αρη.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ