24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός και δύο όμηροι -...

Πειρατεία σε ελληνικό τάνκερ: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός και δύο όμηροι – Νεκρός ένας Φιλιππινέζος

Ελεύθεροι είναι ο Έλληνας ναυτικός και δύο ακόμη όμηροι που είχαν απαχθεί κατά την πειρατεία σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, στα ανοιχτά του Τόγκο. Νεκρός είναι ο τέταρτος όμηρος, σύμφωνα με την εταιρεία.
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις ομήρους στο ελληνικό τάνκερ «Elka Aristotle» που δέχτηκε επίθεση από πειρατές, στα ανοιχτά του Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία European Navigation Inc. επικαλούμενη τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με ελληνική σημαία.
Δυστυχώς, νεκρός είναι ο τέταρτος όμηρος, υπήκοος Φιλιππίνων, όπως ανακοινώθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των τεσσάρων ομήρων, οι δύο ήταν από τις Φιλιππίνες, ο ένας Έλληνας και ο ένας Γεωργιανός.
Οι τρεις απαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι, «είναι ασφαλείς και καλά, τους έχουν γίνει ιατρικές εξετάσεις και προς το παρόν δίνουν αναφορά στις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία», αναφέρει η εταιρεία.
Προστίθεται ότι οι οικογένειες των μέχρι πρότινος απαχθέντων έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή τους.
«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη οι διαχειριστές επιβεβαίωσαν ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
Η European Navigation προσθέτει ότι σε εξέλιξη είναι μια πλήρης έρευνα, αλλά απ’ όσα μπορεί να γνωρίζει, «ο θάνατός του δεν οφείλεται σε κάποια ενέργειας αυτών που κρατούσαν ομήρους το πλήρωμα αλλά σε ασθένεια».
Η εταιρεία σημειώνει ότι οι συγγενείς του θύματος στις Φιλιππίνες έχουν ενημερωθεί για την τραγική απώλεια.
Η διαχειρίστρια εταιρεία ζητά, τέλος, να επιτραπεί το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα για τις οικογένειες των εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Το ιστορικό της απαγωγής στο ελληνικό τάνκερ στο Τόγκο
Το τάνκερ Elka Aristotle δέχθηκε επίθεση πειρατών, στις 4 Νοεμβρίου, περίπου στις 3:00, και ενώ έπλεε περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε, στο Τόγκο. Το τάνκερ φρουρούνταν από ένοπλο προσωπικό, ενώ ένα μέλος της ασφάλειας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων», είχε δηλώσει η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Ο πατέρας του 20χρονου Έλληνα ναυτικού είχε δηλώσει ότι η εταιρεία τούς ενημερώσει ότι «θα δώσει όσα λεφτά ζητήσουν οι απαγωγείς για να βγουν τα παιδιά ασφαλή».
Βίντεο από περιστατικό πειρατείας σε ελληνικό τάνκερ, είχε δημοσιεύσει ο ΑΝΤ1, που δείχνει τον τρόπο δράσης των πειρατών της Αραβικής Θάλασσας.
«Οι άνθρωποι στην Αφρική, μόλις ανεβαίνουν στο πλοίο σκοτώνουν κάποιον για να περάσουν το μήνυμα και να μην υπάρξει αντίσταση» είχε δηλώσει ένας εκ των ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ