18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑO Ολυμπιακός κράτησε την Ελλάδα στην 17η θέση

O Ολυμπιακός κράτησε την Ελλάδα στην 17η θέση

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη (1-0) επί του Ερυθρού Αστέρα, κατάφερε να διατηρήσει την Ελλάδα στην 17η θέση (με 25.700 βαθμούς), ακυρώνοντας πλέον τον κίνδυνο της (18ης) Σερβίας, ενώ με την πρόκριση στους «32» του Europa League, κράτησε «ζωντανές» -περισσότερο ίσως θεωρητικά- τις ελπίδες της χώρας μας για την 15η προνομιούχο θέση.
Η 17η θέση σημαίνει, ότι από την σεζόν 2021-22, η Ελλάδα χάνει μία ομάδα, θα εκπροσωπείται στην Ευρώπη με τέσσερις ομάδες, μία στο Champions League (2ο προκριματικό), καμία στο Europa League κα τρεις στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).
Η ήττα (1-4) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Μάντσεστερ Σίτι, έβαλε τέλος σε όποιες ελπίδες είχε η Κροατία (24.875 βαθμοί) για να βρεθεί ψηλότερα από την 19η θέση, αφήνοντας έτσι μοναδική απειλή για να… ρίξει την Ελλάδα 18η, την Ελβετία (23.600), που παρουσιάστηκε με τρεις ομάδες στην τελευταία αγωνιστικής του Europa League: την Βασιλεία (υποδέχεται την ουραγό του ομίλου Τραμπζονσπόρ), που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» του UEL, την Λουγκάνο (εκτός με Ντιναμό Κιέβου), αλλά χωρίς καμία ελπίδα πρόκρισης και την Γιουνγκ Μπόις (εκτός με Ρέιντζερς), με προϋποθέσεις να συνεχίσει (νίκη ή ισοπαλία εάν η Πόρτο χάσει από την Φέγενορντ στην Πορτογαλία).
H υποχώρηση στην 18η θέση (ισχύει και για τις θέσεις έως την 27η), σημαίνει ότι η μοναδική εκπρόσωπός μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα πρέπει να αρχίσει νωρίτερα (!), από τον 1ο προκριματικό.
Την τρέχουσα σεζόν, οι αγώνες του 1ου προκριματικού, άρχισαν στις 9 Ιουλίου και του 2ου στις 23 του ίδιου μήνα.
Όπως είναι γνωστό, τόσο στο UCL όσο και στο UEL οι βαθμοί είναι ίδιοι (2.000 για νίκη και 1.000 για ισοπαλία), όμως διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που «βγάζει» στην Ευρώπη η κάθε χώρα. Η Ελλάδα, άρχισε με πέντε, ενώ Κύπρος, Σκωτία, Κροατία και Σερβία με τέσσερις ομάδες.
Η Ελλάδα για να βρεθεί στην 15η προνομιούχο θέση, διατηρώντας την κατάστασή της ως έχει (με δύο ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση), θα χρειαστεί να ξεπεράσει την (16η) Κύπρο (26.250) και την 15η Σκωτία (26.375).
Οι Κύπριοι έχουν εξασφαλίσει συνέχεια στους «32» του Europa League με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ οι Σκωτσέζοι θα βρεθούν εκεί σίγουρα με την Σέλτικ (εκτός με την Κλουζ) και ίσως με την Ρέιντζερς (εντός με Γιουνγκ Μπόις) αρκεί να φέρουν μία ισοπαλία με τους Ελβετούς.
Γίνεται αντιληπτό από την απόσταση στην βαθμολογία (675 βαθμούς), χωρίς να υπολογίζονται τα αποψινά παιχνίδια, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μεγάλη υπέρβαση του Ολυμπιακού, γνωρίζοντας επίσης ότι πάντα εξαρτάται και από το τι θα κάνουν οι άλλες δύο χώρες.
Μαρινάκης: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Απόλυτα ευτυχής είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Europa League. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» με ανάρτησή του στα Social Media αναφέρθηκε στην χθεσινή επιτυχία των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς:
«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας προκρίθηκε στο UEFA Europa League, μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» χθες βράδυ. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να εκπροσωπούμε την ΕΛΛΑΔΑ με υπερηφάνεια».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ