16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟ Κόρμπιν αποκαλύπτει «εμπιστευτική» κυβερνητική έκθεση για τη θέση της Β. Ιρλανδίας...

Ο Κόρμπιν αποκαλύπτει «εμπιστευτική» κυβερνητική έκθεση για τη θέση της Β. Ιρλανδίας στο Brexit

Εμπιστευτική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι θα υπάρχουν όντως τελωνειακοί έλεγχοι ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία και την Βρετανία στο πλαίσιο του Brexit, που διαπραγματεύθηκε ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αποκάλυψε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Αυτή είναι η ψυχρή, σκληρή απόδειξη των συνεπειών που η συμφωνία για το Brexit του Μπόρις Τζόνσον θα έχει για μεγάλα τμήματα της χώρας μας», δήλωσε ο Κόρμπιν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.
Παράλληλα, ο σκιώδης υπουργός παρά των πρωθυπουργώ, Κιρ Στάρμερ, έγραψε στο Twitter σχολιάζοντας το κυβερνητικό έγγραφο που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός «αποπροσανατολίζει τους πολίτες» σχετικά με την συμφωνία του για το Brexit: «Ο Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ψευδόμενος (πάλι) σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες της συμφωνίας του για το Brexit. Ο Τζόνσον έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η συμφωνία του σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν τελωνειακοί έλεγχοι ανάμεσα στην Β(όρεια) Ι(ρλανδία) και την Μ(εγάλη) Β(ρετανία), ότι το Η(νωμένο) Β(ασίλειο) θα παραμείνει ενωμένο όταν θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ και ότι θα είναι καλό για την απασχόληση».
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι σύμφωνα με το έγγραφο, η συμφωνία Τζόνσον θα είναι «πολύ επιζήμια» για την οικονομία της Βόρειας Ιρλανδίας».
«Λέει ότι η συμφωνία θα ισοδυναμεί με την επιβολή δασμών στο 30% όλων των αγορών που γίνονται στην Βόρεια Ιρλανδία», είπε ο Κόρμπιν προσθέτοντας ότι στο κυβερνητικό έγγραφο υπάρχει προειδοποίηση για την πιθανότητα απάτης, αφού η Βόρεια Ιρλανδία θα γίνει «η πίσω πόρτα στην αγορά της Βρετανίας για την αποφυγή φορολογίας στις εισαγωγές».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από τον Guardian

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ