21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο ΕΚ επικύρωσε την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ενέκρινε...

Το ΕΚ επικύρωσε την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ενέκρινε την νέα Κομισιόν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έλαβε σήμερα ευρεία υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να δώσει μία νέα εκκίνηση για την Ευρώπη.
Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής έλαβε την υποστήριξη 461 βουλευτών για την νέα σύνθεση της ομάδας της που αποτελείται από 26 επιτρόπους, έπειτα από μία ταραγμένη διαδρομή που ξεκίνησε από τον ορισμό της ως υποψήφιας προέδρου της Επιτροπής τον Ιούνιο. Αρνητική ψήφο έδωσαν 157 ευρωβουλευτές, ενώ 89 απέσχον.
Αφού εξελέγη με οριακή πλειοψηφία τον Ιούλιο υποψήφια πρόεδρος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξασφάλισε στην σημερινή ψηφοφορία ευρεία πλειοψηφία.
Ωστόσο, οι πολιτικές ομάδες που ενέκριναν τον διορισμό της ή απέσχον την προειδοποίησαν ότι δεν δίνουν «λευκή επιταγή», όπως τόνισε ο επικεφαλής των φιλελεύθερων του Renew, ο Ρουμάνος Ντάτσιαν Τσιόλος.
Η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική, πράγμα που ενίσχυσε την πειθαρχία στο πλαίσιο των πολιτικών ομάδων του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που χαρακτηρίζεται από τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων.
Η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει τον αριθμό ρεκόρ των 12 γυναικών, έναντι 9 στην απερχόμενη σύνθεση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Συγχαρητήρια στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τον Β. Μεϊμαράκη
«Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την έγκριση που έδωσε σήμερα η Ολομέλεια της Ευρωβουλής στα μέλη της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε, ο κ. Μεϊμαράκη ευχήθηκε στην κ. φον ντερ Λάιεν «καλή επιτυχία» κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της εντός της Ολομέλειας και πριν από την έναρξη της ομιλίας της, και ακολούθως της εύχεται συγχαρητήρια για την επικύρωση της εκλογής της με την έγκριση της νέας Επιτροπής. Και στο τέλος ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: «Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ