16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΠάνω από 150 πυρκαγιές μαίνονται στις ανατολικές και δυτικές ακτές της Αυστραλίας

Πάνω από 150 πυρκαγιές μαίνονται στις ανατολικές και δυτικές ακτές της Αυστραλίας

Οι αρχές στην Αυστραλία έδωσαν σήμερα εντολή σε κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τις εστίες και τα καταλύματά τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες που τους πλησιάζουν, καθώς οι πυροσβέστες πασχίζουν να θέσουν υπό έλεγχο τις πάνω από 150 πυρκαγιές σε περιοχές χαμηλής βλάστησης στις ανατολικές και τις δυτικές ακτές της χώρας.
Ενώ η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας προσέφερε κάποια ανακούφιση στους πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ, η προσοχή στράφηκε στη βορειότερη πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου πάνω από 80 πυρκαγιές απειλούσαν ζωές και σπίτια.
Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση «άμεσης εγκατάλειψης», που είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού, για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων για τη Νούσα, έναν παραθαλάσσιο τουριστικό προορισμό σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων, νότια του Μπρισμπέιν, την πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ.
«Αναμένουμε ότι ο κόσμος θα λάβει υπόψη του τις προειδοποιήσεις και θα θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια επιβίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς και, εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, τώρα είναι η ώρα να φύγουν», δήλωσε ο Γκρεγκ Κρίστενσεν, δήμαρχος του περιφερειακού συμβουλίου του Σίνικ Ριμ στο Κουίνσλαντ.
«Είναι μια πολύ δύσκολη εποχή», δήλωσε ο Κρίστενσεν σε δημοσιογράφους. «Δεν υπήρχαν στο παρελθόν πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση όπως αυτές».
Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο ρίψης νερού συνετρίβη ενώ επιχειρούσε σε πυρκαγιά δυτικά του Μπρισμπέιν, αν και ο πιλότος γλίτωσε με μικρά τραύματα, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία και η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών στο Κουίνσλαντ.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ