24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑπαγορευμένο ντοκιμαντέρ για τον Yves Saint Laurent προβάλλεται 18 χρόνια μετά

Απαγορευμένο ντοκιμαντέρ για τον Yves Saint Laurent προβάλλεται 18 χρόνια μετά

Οταν ο Olivier Meyrou ήταν νέος σκηνοθέτης το 1998, ο πρώην συνεργάτης και σύντροφος του Yves Saint Laurent, Pierre Berge, του ανέθεσε να κινηματογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ.
Προσκλήθηκε να περάσει τρία χρόνια με τους δυο στην κορύφωση της επιτυχίας τους και είχε πρόσβαση σε μερικές από τις πιο προσωπικές στιγμές τους. Ωστόσο, η ταινία που προέκυψε ήταν πολύ αποκαλυπτική και μια νομική μάχη την εμπόδισε να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει.
Την περασμένη εβδομάδα, αυτό άλλαξε. Το ντοκιμαντέρ «Yves Saint Laurent: The Last Collections» άρχισε να προβάλλεται σε κινηματογράφους (στις ΗΠΑ με τον τίτλο «Celebration»).
«Ηταν μια πολύ ξεχωριστή εποχή, το τέλος χάραζε» είπε ο Meyrou στο AnOther. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη φυσική και ψυχολογική επιδείνωση του μεγάλου μόδιστρου στην ηλικία των 60 ετών, καθώς προετοιμάζεται για το τελικό σόου του το 1999, ως ανεξάρτητος σχεδιαστής, προτού πουλήσει το brand YSL στον οίκο Gucci.
«Ο Saint Laurent ήταν μυθική φιγούρα και ήθελα να δείξω τον άνθρωπο πίσω από τη μεγαλοφυΐα» τόνισε ο σκηνοθέτης.
Η κινηματογράφηση ολοκληρώθηκε το 2001, ένα χρόνο μετά την απόσυρση του Saint Laurent, αλλά λόγω νομικής μάχης με τον Berge απαγορεύθηκε η προβολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ