18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕκλογές ΤΕΕ: Ευρεία νίκη του Γιώργου Στασινού

Εκλογές ΤΕΕ: Ευρεία νίκη του Γιώργου Στασινού

Η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ)  που πρόσκειται στη, ΝΔ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με ποσοστό 39,66%, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, που είχε λάβει 27,90%.

Δεύτερη παράταξη στις εκλογές του ΤΕΕ αναδεικνύεται  η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016, με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και τέσσερις (4) μεμονωμένοι υποψήφιοι έθεσαν υποψηφιότητα για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2019. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες συμμετέχουν στην Α/ΤΕΕ), όπου κατέρχονται 19 συνδυασμοί, και τα πειθαρχικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Συνολικά 2.270 υποψήφιοι διεκδίκησαν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου, τα τελικά αποτελέσματα της σταυροδοσίας των οποίων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, σε 171 τμήματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ