18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΕπίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Δεχόμαστε ασύμμετρη τουρκική επίθεση μέσω μεταναστών

Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Δεχόμαστε ασύμμετρη τουρκική επίθεση μέσω μεταναστών

Ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Κωνσταντίνος Γκίνης, έκανε λόγο για ασύμμετρη τουρκική επίθεση μέσω μεταναστών, ενώ εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θα αποθρασυνθεί το επόμενο διάστημα, αναφερόμενος στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
«Η Ελλάδα δέχεται μια ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, συνδυαζόμενη με τις υπερπτήσεις, με τις δεσμεύσεις των περιοχών, με την αμφισβήτηση του χώρου έρευνας και διάσωσης, με την τακτική των ερευνητικών πλοίων και των γεωτρύπανων που έχουν περικυκλώσει την Κύπρο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Στο ίδιο μήκος κύματος, έσπευσε να προσθέσει ότι τα παραπάνω «σε συνδυασμό με τη βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, το οποίο έγινε κουρελόχαρτο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας, επιβάλει να εξετάσουμε την πολιτική και στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας».
Και συνέχισε: «Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει επανασυγκροτήσει την στρατιωτική της ισχύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και μια δεκαετία. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι η Ελλάδα από το 2005 βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο μονομερή αφοπλισμό έναντι της Τουρκίας».
Δεν παρέλειψε δε, να επισημάνει ότι «οι συμφωνίες που έγιναν ανάμεσα σε Τουρκία – Ρωσία – ΗΠΑ (σ.σ. για τη Συρία) πρέπει να εξεταστούν από κυβέρνηση, κόμματα, στρατιωτική ηγεσία και ακαδημαϊκή κοινότητα, διότι δημιουργούν ένα νέο πλέγμα στις διεθνείς σχέσεις».
«Είναι δεδομένο ότι ο Ερτογάν θα αποθρασυνθεί από τις συμφωνίες» εκτίμησε, καταλήγοντας.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την κυβέρνηση να έχει λάβει μία σειρά μέτρων, με στόχο την αποκλιμάκωση του προβλήματος.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ