18.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑρνητικό ρεκόρ 27 ετών στην ανάπτυξη της Κίνας

Αρνητικό ρεκόρ 27 ετών στην ανάπτυξη της Κίνας

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε στο 6% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 27 χρόνια.
Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, διέψευσε τις προσδοκίες επί τα χείρω, καθώς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 6% έναντι του 6,1% που αναμενόταν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικών της Κίνας, η ανάπτυξη κατά 6% είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί εδώ και 27 χρόνια στη χώρα, σε τριμηνιαία βάση.
Η Κίνα είχε θέσει στόχο για ανάπτυξη από 6% έως 6,5% και, κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2019, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν στο 6,2%.
Η έκθεση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικών της Κίνας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Κίνας, κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα από έτος σε έτος, ανήλθε σε 69.779 τρισ. γιουάν (9,8 τρισ. δολάρια), ενώ η ετήσια αύξηση είναι 6,2%».
Η Κίνα βρίσκεται σε έναν οικονομικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ενδιάμεση εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι το Πεκίνο έχει αρχίσει ήδη την εφαρμογή της.
Βέβαια, ο Μνούτσιν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων δασμών σε κινεζικά προϊόντα, τον Δεκέμβριο, εάν δεν υπάρξει τελική απόφαση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ