20.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο «CineDoc Island» ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Το «CineDoc Island» ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Τον Οκτώβριο ξεκινάει το «CineDoc Island Film Festival», ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που προβάλλει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας για παιδιά και νέους στη νησιωτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.
Το 2019-2020, το φεστιβάλ ταξιδεύει σε Αμοργό, Ανδρο, Ζάκυνθο, Κέα, Κύθηρα, Λευκάδα, και Υδρα, προβάλλοντας ταινίες από την Ελλάδα και τον κόσμο, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργική, πρωτότυπη ματιά τους πάνω σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας σήμερα: τον πολιτισμό, την επιστήμη, το περιβάλλον και την κοινωνία.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της νησιωτικής Ελλάδας, στηρίζοντας τη λειτουργία τοπικών κινηματογράφων και κινηματογραφικών λεσχών, με πρεμιέρες και θεματικές προβολές που συνοδεύονται από συζητήσεις με τους δημιουργούς των ταινιών και με ειδικούς καλεσμένους.
Από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι τον Απρίλιο 2020, θα παρουσιαστούν συνολικά 6 ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, καλώντας μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουν επίκαιρα θέματα, να διασκεδάσουν με απίθανες ιστορίες και να συνδεθούν με τον κόσμο μέσα από τον κινηματογράφο.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα και του Νορβηγικού Ινστιτούτου. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις Κινηματογραφικές Λέσχες Ανδρου, Αμοργού, Ζακύνθου, Κύθηρων, Υδρας, «Ορφέας Λευκάδας» και τον Δήμο Κέας.
Λίγα λόγια για τις ταινίες
– ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Dolphin Man»
Λευτέρης Χαρίτος / 78’ / 2017 / Ελλάδα, Γαλλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία / Ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει τη συναρπαστική ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λυκ Μπεσσόν το φιλμ «Απέραντο Γαλάζιο», μυώντας τον θεατή στην ελεύθερη κατάδυση μέσα από ένα ταξίδι ανά τον κόσμο.
«Οταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες»
Μαριάννα Οικονόμου / 75’ / 2019 / Ελλάδα / Ντοκιμαντέρ
Ενώ στο Θεσσαλικό κάμπο η γεωργία αργοπεθαίνει, ένα μικρό χωριό αντιστέκεται. Δύο νέοι αγρότες και πέντε γιαγιάδες παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους και ξεκινούν να καλλιεργούν παλιούς σπόρους ντομάτας. Με τα βαζάκια που παράγουν θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στην παγκόσμια αγορά και να κρατήσουν το χωριό τους ζωντανό.
«Ultra: 36 ώρες για την Σπάρτη»
Balazs Simonyi / 84’ / 2016 / Ουγγαρία, Ελλάδα / Ντοκιμαντέρ
Η ταινία παρουσιάζει την επίπονη προετοιμασία πέντε Ευρωπαίων δρομέων και τη δοκιμασία των ορίων αντοχής τους κατά τα 246 χιλιόμετρα που θα χρειαστεί να καλύψουν μέσα σε 36 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη.
– ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
«Ο Τερματοφύλακας της Λίβερπουλ»
Arild Andresen / 90’ / 2010 / Νορβηγία / Μυθοπλασία
Η ιστορία του δεκατριάχρονου Τζο, που είναι πεπεισμένος ότι η ζωή είναι επικίνδυνη. Για να επιβιώσει στο σχολείο, πρέπει να αποφύγει πολλά εμπόδια: τα πειράγματα των συμμαθητών, τα επικίνδυνα αθλήματα και τα όμορφα κορίτσια. Ομως μια μέρα, μια νέα μαθήτρια εμφανίζεται στην τάξη, και όλα αλλάζουν…
«Επιχείρηση Αρκτική»
Grethe Boe-Waa / 87’ / 2014 / Νορβηγία / Μυθοπλασία
Μια ταινία για την περιπέτεια τριών παιδιών που αναγκάζονται να επιβιώσουν σε ένα έρημο νησί της Αρκτικής. Στην προσπάθειά τους να συναντήσουν τον πατέρα τους, ζουν μια μοναδική περιπέτεια με φόντο τα λευκά τοπία, την ανέγγιχτη φύση και τη σπάνια πανίδα της Αρκτικής.
«Τοπική Ομάδα»
Carlos Andres Morelli / 102’ / 2017 / Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη / Μυθοπλασία
Ο Τίτο είναι ένας έφηβος άσος του ποδοσφαίρου που προέρχεται από ένα μικρό χωριό αλλά προορίζεται για μεγάλη καριέρα. Οταν τελικά θα μεταγραφεί σε μια μεγάλη ομάδα στην πόλη, τον περιμένει μια έκπληξη!
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/cinedoc-island.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ