19.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΗ Λίζα Γκέραρντ τραγουδά με την χορωδία «The Mystery Of the Bulgarian...

Η Λίζα Γκέραρντ τραγουδά με την χορωδία «The Mystery Of the Bulgarian Voices»

Η υπέροχη τραγουδίστρια των Dead Can Dance αλλά και του sound track της ταινίας «Μονομάχος» Λίζα Γκέραρντ συναντά μια από τις κορυφαίες χορωδίες γυναικών στον κόσμο με τίτλο The Mystery Of the Bulgarian Voices.
Αυτή η παράσταση βασίζεται στον συνδυασμό μοναδικών φωνών – τραγουδιστών από τη χορωδία «The Mystery Of The Bulgarian Voices», της Lisa Gerrard (Dead Can Dance) και του παγκόσμιου πρωταθλητή του beatboxing (η τέχνη της παραγωγής φωνητικών ήχων σε μίμηση μουσικών οργάνων, κατά κύριο λόγο κρουστών) – Skiller (Aleksandar Deyanov).
Το 1952 ιδρύθηκε, στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία η χορωδία «Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών».

Η χορωδία προτάθηκε πολλές φορές για το βραβείο «Γκράμι» το οποίο έλαβε τελικά το 1990, με το δίσκο του «THE MYSTERY OF THE BULGARIAN VOICES – VOLUME II», την επιμέλεια του οποίου είχε ο Μαρσέλ Σελιέ. Η έκδοση της συλλογής γίνεται το 1987 και κάνει διάσημο το μουσικό σχήμα σε όλο τον κόσμο.
Το σημείο εκκίνησης είναι η βουλγαρική λαογραφική παράδοση, η οποία είναι μία από τις αρχαιότερες μουσικές παραδόσεις στην Ευρώπη, με ιστορία χιλίων χρόνων.
Η σόλο καριέρα της Λίζα Γκέραρντ ουσιαστικά ξεκίνησε το 1995 με το άλμπουμ «The Mirror Pool» και απογειώθηκε μέσα από τις κινηματογραφικές δουλειές της όπως ήταν το σάουντρακ του «Μονομάχου» του Ρίντλεϊ Σκοτ, για το οποίο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ μαζί με τον Χανς Ζίμερ. Υποψηφιότητα για τη Χρυσή Σφαίρα είχε και για τις ταινίες του Μάικλ Μαν «Ali» και «Insider».


Το πρόγραμμα
1) Τα παραδοσιακά τραγούδια της Βουλγαρίας από τη χορωδία «Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών», συνοδευόμενη από την ορχήστρα και τον Skiller
2) τα τραγούδια της Λίζα Γκέραρντ συνοδευόμενα από μια υπέροχη ομάδα μουσικών, τον Skiller και μερικές από τις φωνές της χορωδίας
3) Ειδικά γραμμένα για την παράσταση τραγούδια στα οποία η χορωδία «Το μυστήριο των βουλγαρικών φωνών» και η Λίζα Γκέραρντ αλληλοεπιδρούν στη σκηνή και τραγουδούν μαζί.
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 58 ευρώ
A ζώνη: 48 ευρώ
Β ζώνη: 40 ευρώ
Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 32 ευρώ
Δ ζώνη: 26 ευρώ
Ε ζώνη: κανονικό 18 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13 ευρώ
Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση, τηλ. 211 7701700) 13 ευρώ, συνοδός 18 ευρώ.
23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 – Christmas Theater – Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ