21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ«Σώστε την παρμεζάνα από τους δασμούς»: Ο πρόεδρος της Parmigiano Reggiano ζητά...

«Σώστε την παρμεζάνα από τους δασμούς»: Ο πρόεδρος της Parmigiano Reggiano ζητά βοήθεια από την ΕΕ

Την κατάρτιση ενός σχεδίου διάσωσης της παρμεζάνας ζητά ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano, που παράγει το διασημότερο τυρί της Ιταλίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναπτύξει ένα επείγον σχέδιο παρέμβασης για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων των αμερικανικών δασμών στα ιταλικά τυριά και σε άλλα δημοφιλή ευρωπαϊκά προϊόντα, δήλωσε ο Νικολά Μπερτινέλι, πρόεδρος της κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano, που παράγει το διάσημο τυρί παρμεζάνα.
«Η Ιταλία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κοινοπραξία Airbus, πρέπει τώρα να πληρώσει ένα πραγματικά ανόητο τίμημα. Σε αυτό το σημείο απαιτείται ένα έκτακτο σχέδιο παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποφευχθούν τα επιζήμια αποτελέσματα των δασμών στις εμπλεκόμενες αλυσίδες εφοδιασμού», δήλωσε ο Μπερτινέλι.
Η αγορά των ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την Parmigiano Reggiano.
Με τους νέους δασμούς, η τιμή για ένα κιλό θα αυξηθεί από τα 2,15 δολάρια (1,96 ευρώ) σε περίπου 6 δολάρια (5,46 ευρώ).
«Η Parmigiano Reggiano είναι ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές γνωρίζουν την αξία των προϊόντων μας με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, έτσι ώστε να προτιμούν να ξοδεύουν μερικά δολάρια παραπάνω για να πάρουν τον αυθεντικό «βασιλιά των τυριών» στα τραπέζιά τους », δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοπραξίας.
Οι παραγωγοί τυριού «ενοχλούνται επειδή επλήγη ένας από τους ισχυρότερους τομείς» της οικονομίας, συμπλήρωσε ο Μπερτινέλι.
Σύμφωνα με την ένωση Coldiretti, που εκπροσωπεί τους Ιταλούς παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, οι ζημίες από τους νέους δασμούς των ΗΠΑ στην ιταλική γεωργία ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι νέοι δασμοί στα ευρωπαϊκά αγαθά έρχονται ως αντίποινα στην πρόσφατη αποκάλυψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ότι η ΕΕ επιχορηγούσε την Airbus προκαλώντας πλήγμα στην αμερικανική Boeing.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ