18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕίκοσι νέες και νέοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα επωφεληθούν από την...

Είκοσι νέες και νέοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα επωφεληθούν από την υποστήριξη της TUI Care Foundation

Το κοινωφελές ίδρυμα TUI Care Foundation υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τουρισμό και στην εστίαση DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μέσω της υποστήριξης της TUI Care Foundation, 20 νέοι και νέες 18-24 χρονών θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Η επιλογή των νέων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βασιστεί σε κοινωνικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.ά. Σκοπός της δράσης, εκτός από την προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και την υποστήριξη της ισότητας πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι και η ενίσχυση της ισότητας των φύλων, καθώς η υποστήριξη της TUI Care Foundation προβλέπει, ότι οι νέες που θα επωφεληθούν, θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% του συνόλου.
Ο Thomas Ellerbeck, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUI Care Foundation, δήλωσε: «Το πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δίνει στους νέους δυνατότητες εισόδου στην αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας του τουρισμού και δημιουργεί ευκαιρίες για να ξεκινήσουν σταδιοδρομία σε ένα πολυσχιδή επαγγελματικό τομέα. Ειδικά για την Ελλάδα, ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας, καθώς στον κλάδο απασχολούνται περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, χάρη στη φιλοξενία των κατοίκων, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική φύση, καθώς και τη διαρκώς βελτιούμενη ποιότητα των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών».


O κ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι: «Το πρόγραμμα DUAL Hellas προσφέρει εκπαίδευση στα επαγγέλματα: (α) Ξενοδοχοϋπάλληλος, (β) Ειδικός/-ή Εστιατορίου και (γ) Μάγειρας – Μαγείρισσα, ακολουθεί το γερμανικό πρότυπο Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και διαρκεί τρία έτη. Κάθε έτος εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τη χειμερινή περίοδο, που διαρκεί από τον Νοέμβριο έως και το Μάρτιο. Η θεωρητική εκπαίδευση συνοδεύεται από εξάμηνη υποχρεωτική κατ’ έτος ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση (Απρίλιος – Οκτώβριος), κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες εργάζονται σε συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με πλήρη μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν επαγγελματική εμπειρία και συνείδηση από το πρώτο έτος της εκπαίδευσής τους.
Η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε 4* και 5* ξενοδοχεία των μεγαλύτερων τουριστικών ξενοδοχειακών ομίλων, μεταξύ των οποίων και η Atlantica Hotels & Resorts, μακροχρόνια κοινοπραξία της TUI, καθώς και το ξενοδοχειακό brand της TUI, η TUI Robinson Club με δυο ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στην Κω και στην Κυλλήνη κι ένα νέο υπό κατασκευή στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Η Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση επιτρέπει στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες να εκπαιδευτούν άρτια και να αποτελέσουν το προσωπικό, που θα στελεχώσει θέσεις υψηλής ζήτησης εντός της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ειδικά σε μια εποχή με αυξανόμενη ζήτηση για καλά εκπαιδευμένους συνεργάτες.
Μετά το πέρας της τριετούς εκπαίδευσής τους, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Σχετικά με την TUI Care Foundation
Το κοινωφελές ίδρυμα TUI Care Foundation δημιουργεί και υποστηρίζει δράσεις, που ανοίγουν καινούριες προοπτικές για νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προστατεύουν την φύση και το περιβάλλον και συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ