22.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ νέα πρόεδρος της Κομισιόν αποκαλύπτει τις δύο βασικές απειλές του «ευρωπαϊκού...

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν αποκαλύπτει τις δύο βασικές απειλές του «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

Τον τίτλο του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, δηλαδή της προστασίας του «Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» υπερασπίζεται η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η ίδια, σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και την οποία επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο AFP, απέρριψε τις εκκλήσεις για αλλαγή του επίσημου τίτλου του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Δεν μπορούμε να δεν πρέπει να επιτρέψουν σε άλλους να πάρουν τις λεκτικές εκφράσεις μας – είναι μέρος του ποιοι είμαστε», επισήμανε, προειδοποιώντας για τους «εχθρούς της Ευρώπης» που προσπαθούν να υπονομεύσουν «αυτόν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».
«Αυτός ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής έχει κερδηθεί με τίμημα μεγάλες θυσίες. Είναι σημαντικό να μην θεωρείται δεδομένος. Δεν είναι δοσμένος ούτε εγγυημένος. Η απόδειξη είναι ότι κάθε μέρα, αυτός ο τρόπος ζωής αμφισβητείται από τους αντιπάλους της Ευρώπης που έρχονται τόσο μέσα όσο και έξω από τα σύνορά μας. Έχουμε δει ξένες δυνάμεις να παρεμβαίνουν στις εκλογές μας και οι λαϊκιστές προσπαθούν να μας αποσταθεροποιήσουν από μέσα με χαμηλού επιπέδου εθνικιστικά συνθήματα», σημειώνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις δυνάμεις να υποκλέψουν τον ορισμό του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής προς όφελός τους. Θέλουν να του δώσουν ένα αντίθετο με το πραγματικό του νόημα. Θέλουν να υπονομεύσουν σταδιακά τα θεμέλιά μας και να σπείρουν διαμάχες μεταξύ μας. Αυτές οι δυνάμεις πιστεύουν σε μια πολιτική που εκθέτει προβλήματα αντί να τα λύνει. Πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτό», διαμηνύει η νέα πρόεδρος της Κομισιόν.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ