21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑ16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα

16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα

Ένας 16χρονος Ελληνόκυπριος κατέβασε την τουρκική σημαία στην περιοχή της Κατεχόμενης Λύσης, την Κυριακή (8/9), κατά τη διάρκεια επίσκεψης κατοίκων και τη λειτουργία επ’ ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, σύμφωνα με βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η τουρκοκυπριακή πλευρά αναζητά πληροφορίες.
Ο νεαρός μπήκε στην αυλή του σχολείου «Φαζίλ Κουτσιούκ», το οποίο βρίσκεται 150 μέτρα μακριά από την εκκλησία και κατέβασε την τουρκική σημαία από τον ιστό. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έσπασε και φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς.
Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο Ελληνοκύπριο εξέδωσε το Ψευδοκράτος


Ένταλμα σύλληψης του 16χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος κατέβασε την τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο στα Κατεχόμενα, φέρεται να εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του «Ψευδοκράτους».
Σύμφωνα με τουρκοκυπριακό μέσο ενημέρωσης, το «υπουργείο Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί ότι οι αρχές «έβγαλαν» ένταλμα σύλληψης για τον ανήλικο μαθητή.
Ξεκαθαρίζει δε, ότι «ανέλαβε πρωτοβουλίες με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, με στόχο την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας».
Στο συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε, μάλιστα, και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τουρκικά πυρά, κατά την προσπάθειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία, το 1996.
Μιλώντας στο sigmalive.com, ο Σπύρος Σολωμού, μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε «τι έγκλημα έκανε» ο μαθητής, ενώ έκανε λόγο για «συμφέροντα» που δεν επιτρέπουν την επίλυση του Κυπριακού.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ