15.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΤραμπ: Τείνω να πω «ναι» σε επιστροφή της Ρωσίας στους G7»

Τραμπ: Τείνω να πω «ναι» σε επιστροφή της Ρωσίας στους G7»

Λαβρόφ: «Δεν ζητήσαμε από κανέναν να κάνει κάτι»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι τείνει να πει «ναι» για επιστροφή της Ρωσίας στους G7. Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν είχε ποτέ θέσει θέμα επιστροφής στη Σύνοδο με τη μορφή των G8.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ήταν διατεθειμένος να προσκαλέσει τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Σύνοδο των G7 που οι ΗΠΑ θα διοργανώσουν την επόμενη χρονιά.
Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, στη φετινή Σύνοδο των G7, στη Γαλλία. Σημειώνεται ότι Σύνοδος με τη συμμετοχή της Ρωσίας στη μορφή των G8, δεν έχει διεξαχθεί από το 2014.
«Θα δούμε… Είχαμε μια συζήτηση και όχι ψηφοφορία ή κάτι τέτοιο, αλλά είχαμε μια συζήτηση για τη Ρωσία. Τείνω να πω «ναι», ορισμένοι διαφωνούν μαζί μου, ορισμένοι όχι», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε αν θα προσκαλέσει τη Ρωσία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των G7 το επόμενο έτος.
«Ετσι, είχαμε πράγματι μια συζήτηση για τη Ρωσία, θα δούμε, νομίζω ότι είναι συμφέρον, αλλά άλλοι άνθρωποι δεν συμφωνούν απαραίτητα», πρόσθεσε ο Τραμπ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η επόμενη Σύνοδος G7 θα μπορούσε να διεξαχθεί στο Μαϊάμι.
Ρώσος ΥΠΕΞ: Η Ρωσία δεν έχει θέσει θέμα επιστροφής στους G8
Η Ρωσία δεν έχει θέσει ποτέ το θέμα της επιστροφής της στους G8, απ’ όπου αποβλήθηκε το 2014 λόγω διαφωνιών σχετικά με τα γεγονότα στην Κριμαία και την Ουκρανία και ποτέ δεν ζήτηση από κανέναν να προωθήσει την επιστροφή της, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα.
«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, δεν έχουμε θέσει το θέμα των G8 σε επαφές μας με κανέναν. Ειλικρινά μιλώντας, ούτε καν το έχουμε κατά νου όταν κάνουμε τα σχέδια της εξωτερικής πολιτικής μας», δήλωσε ο Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον ομόλογό του από την Αγκόλα.
«Δεν ζητήσαμε από κανέναν να κάνει τίποτα», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ