19.4 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΟ Τιτανικός διαλύεται και γίνεται «ένα» με τον βυθό

Ο Τιτανικός διαλύεται και γίνεται «ένα» με τον βυθό

Έχουν περάσει πάνω από 100 χρόνια από τη βύθιση του θρυλικού Τιτανικού και το ναυάγιο έχει γίνει πλέον κυριολεκτικά μέρος του βυθού.
Προς πλήρη διάλυση οδεύει το κουφάρι του Τιτανικού που βρίσκεται εδώ και 107 χρόνια βυθισμένο στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
Δύτες επισκέφθηκαν το ναυάγιο μετά από 14 χρόνια και αποτύπωσαν στον φακό το κάποτε θρυλικό υπερωκεάνιο να διαλύεται.
Σύμφωνα με τους ίδιους η αποσύνθεση οφείλεται σε φυσικούς βιολογικούς παράγοντες και είναι μη αναστρέψιμη.
Η αποσύνθεση αυτή οφείλεται κυρίως στη διάβρωση που έχει επιφέρει το αλάτι στο κουφάρι του πλοίου και στη δράση διάφορων μικροοργανισμών που ζουν στο βυθό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Atlantic Productions.

https://youtu.be/V38jeRTvUs4


Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η ομάδα των επιστημόνων, κατάφερε να τραβήξει αρκετές φωτογραφίες με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του πλοίου όπως είναι σήμερα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το κομμάτι που έχει επηρεαστεί πιο πολύ από τη φθορά του χρόνου και της φύσης είναι οι καμπίνες των αξιωματικών του πλοίου και του καπετάνιου.
Το βρετανικό υπερωκεάνιο, το μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο της εποχής του, προσέκρουσε σε παγόβουνο στις 14 Απριλίου 1912 στο δρόμο του προς τη Νέα Υόρκη και βυθίστηκε σε δύο ώρες και 40 λεπτά.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ