Συμβάσεις για έργα αποκατάστασης υποδομών στα Χανιά, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περιοχή των Χανίων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.
Την Δευτέρα υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συμβάσεις για έργα προϋπολογισμού 2.790.000 ευρώ, που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών στην ΠΕ Χανίων.
Συγκεκριμένα οι συμβάσεις αφορούν τα παρακάτω έργα:
Το πρώτο έργο αφορά το τμήμα Βρύσες – Ασκύφου – Χώρα Σφακίων, καθώς και το τμήμα Ίμβρος – Ασφένδου – Καλλικράτης, έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που υλοποιείται στην περιοχή του Δήμου Σφακίων.
Το δεύτερο έργο αφορά την άμεση αποκατάσταση προσβασιμότητας στο δρόμο Δρομόνερο – Κακόπετρος – Μεσαύλια και στους συνδεόμενους δρόμους, με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ.
Το τρίτο έργο αφορά την άμεση αποκατάσταση προσβασιμότητας στο δρόμο Μεγάλα Χωράφια – Νέο Χωριό – Φρές – Βρύσες και στους συνδεόμενους δρόμους, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Το τέταρτο έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο δρόμο Χλιαρό – Λαγγός – Νέα Ρούματα και στους συνδεόμενους δρόμους, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Το πέμπτο έργο αφορά την αποκατάσταση στο δρόμο Μάλεμε – Ντερές – Νέα Ρούματα και στους συνδεόμενους δρόμους, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
Το έκτο έργο αφορά την αναβάθμιση και βελτίωση κατά τμήματα της επαρχιακής οδού Χανίων – Αλικιανού και αφορά το τμήμα της δεύτερης φάσης του δρόμου Χανιά – Αλικιανός, με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, στα έργα αυτά προστίθενται συμπληρωματικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Χανίων.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ