12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΈξυπνοι μετρητές ενέργειας «made in Greece» λύνουν το πρόβλημα ηλεκτρισμού της Υποσαχάριας...

Έξυπνοι μετρητές ενέργειας «made in Greece» λύνουν το πρόβλημα ηλεκτρισμού της Υποσαχάριας Αφρικής

Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, αυτό της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, υπόσχεται να δώσει μια ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για τη Smart Meter Anywhere, εταιρεία που ιδρύθηκε από τέσσερις φίλους με συμπληρωματικές ικανότητες, η οποία “υπόσχεται” να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, κυρίως του ανθρώπους που ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική.
Όπως λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιδρυτής της εταιρίας, Γιώργος Κυριακαράκος «για τους ανθρώπους στα χωριά της Αφρικής ο ηλεκτρισμός θα έρθει από συστήματα που παράγουν και διανέμουν την ενέργεια τοπικά» και προσθέτει ότι «οι άνθρωποι εκεί συνήθως δε μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα από 5-10 ευρώ το μήνα για ρεύμα εξαιτίας του χαμηλού τους εισοδήματος».
Έτσι η εταιρεία κατασκεύασε μια ολοκληρωμένη λύση έξυπνων μετρητών ενέργειας, για τις αγροτικές περιοχές των αναπτυσσόμενων χωρών η οποία περιλαμβάνει τόσο το υλικό (hardware) όσο και το κατάλληλο λογισμικό (software). Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα, ήταν αυτό της πληρωμής παροχής της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στην Υποσαχάρια Αφρική «ο κόσμος συνήθως πηγαίνει στο περίπτερο και προαγοράζει την ενέργεια» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριακαράκος τονίζοντας όμως «τι μπορούν να κάνουν αν το περίπτερο είναι κλειστό;».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ