18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΗ «βιομηχανία αστέρων» του Αγιαξ, 11 μεταγραφές με έσοδα 382,75 εκατ. ευρώ

Η «βιομηχανία αστέρων» του Αγιαξ, 11 μεταγραφές με έσοδα 382,75 εκατ. ευρώ

Το κορυφαίο «εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών» στον πλανήτη βρίσκεται στην Ολλανδία και εδρεύει στο Αμστερνταμ. Από την εποχή του Γιόχαν Κρόϊφ και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που καθιέρωσε ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», οι Ακαδημίες του «Αίαντα» παράγουν διαρκώς, «ποδοσφαιρικά προϊόντα» υψηλού επιπέδου, με τα οποία «τροφοδοτείται» η «αφρόκρεμα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Τελευταία παραδείγματα, αποτελούν οι νεαροί Ολλανδοί, Ματάϊς Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιονκ, οι οποίοι παραχωρήθηκαν σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, έναντι 75 εκατ. ευρώ έκαστος. Η βασική αρχή στις Ακαδημίες του Αγιαξ, είναι η αξιοκρατία και η αντικειμενική αξιολόγηση, ενώ ταυτόχρονα η φιλοσοφία που κυριαρχεί, είναι η παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών οι οποίοι παραχωρούνται χωρίς η διοίκηση να αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξη αυτών των παιδιών.
Ενα από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά συνέβη πριν από 14 χρόνια, όταν ο προπονητής της πρώτης ομάδας του Αγιαξ, Ρόναλντ Κούμαν, «έκοψε» τον υιό του από τα δοκιμαστικά παικτών ηλικίας 8-10 ετών, κρίνοντας τον ανέτοιμο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ηταν τότε που στον Αγιαξ ξεχώρισε ο Ελληνας, Τζέϊμς Ευμορφίδης, τον οποίο ζήτησε να αποκτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, μέσω του Εμίλιο Μπουντραγκένιο. Οπως και έγινε! Το καλοκαίρι του 2015, η αρχική επιλογή στις ακαδημίες του Αγιαξ, αριθμούσε 1.156 παιδιά απ’ όλον τον κόσμο! Μετά από διαδοχικές «κρίσεις» ξεχώρισαν 14 πιτσιρικάδες, κορυφαίος των οποίων ήταν ο Ευμορφίδης και όχι ο νεαρός Κούμαν…
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ