21.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ. Αθανασίου: «Ετοιμάζουμε τα ΕΛΤΑ της επόμενης ημέρας»

Η. Αθανασίου: «Ετοιμάζουμε τα ΕΛΤΑ της επόμενης ημέρας»

Στην ιστορική διαδρομή των 191 χρόνων λειτουργίας τους, αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει από την πρώτη μέρα της τοποθέτησής της στον Όμιλο ΕΛΤΑ η πρώτη διοίκηση που επιλέχθηκε μέσω αυστηρά ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Ηλίας Αθανασίου, μιλώντας στις εργασίες του συνεδρίου του Economist.
Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα τομέα της παραδοσιακής οικονομίας, που εξαιτίας της τεχνολογικής εξέλιξης βρίσκεται σε σταθερά φθίνουσα πορεία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, βασικές προτεραιότητες για τη διοίκηση αποτελούν, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της εταιρείας με την επίλυση του θέματος της πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ, η αναδιοργάνωση και η αναδιάρθρωση της εταιρείας και η είσπραξη οφειλών κυρίως από την παροχή της καθολικής υπηρεσίας.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι, παρά τα όποια προβλήματα, η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο Όμιλος των ΕΛΤΑ βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα και αποτελούν τις βάσεις στις οποίες θα οικοδομηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη. Απόδειξη όλων αυτών είναι ότι μέσω του Ομίλου πραγματοποιούνται σήμερα πληρωμές (λογαριασμοί, αντικαταβολές, πληρωμές συντάξεων κλπ) που αγγίζουν τα 3,5 δισ. ευρώ, διακινούνται 1 εκατ. αντικείμενα ημερησίως, ενώ το δίκτυο και την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ επισκέπτονται και χρησιμοποιούν περίπου 4 εκατ. άνθρωποι κάθε μήνα. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει δίκτυο 1.400 σημείων πανελλαδικά, ενώ σε 180 σημεία από αυτά δεν υπάρχει παρουσία τραπεζικού καταστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ