19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑSugar Dating: Η μάστιγα της εποχής

Sugar Dating: Η μάστιγα της εποχής

Πρόσφατη προσπάθεια της σουηδικής αστυνομίας αποκάλυψε μία «μεγάλη αγορά» για σεξ με ανήλικους έως 13 ετών. Τα περισσότερα θύματα είχαν βιώσει στο παρελθόν άλλες μορφές κακοποίησης που τα έσπρωξε στην αυτοτραυματική συμπεριφορά.
Οι περιπτώσεις ενήλικων ανδρών να πληρώνουν για σεξ με νεαρά κορίτσια δεν είναι πρωτόγνωρες, προειδοποιεί η αστυνομία στη Σουηδία, καθώς αποκαλύπτεται η παιδική πορνεία μέσω των αποκαλούμενων «sugar dating sites».
Εκστρατεία μίας εβδομάδας κατέληξε σε δέκα προκαταρκτικές έρευνες για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Ξεκινήσαμε με τα παιδιά, τα θύματα. Βρήκαμε διαφημίσεις σε διάφορα site που τα ίδια ανέβασαν» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Πληροφοριών της αστυνομίας σε σουηδικό ραδιόφωνο.
Στα μέσα Ιουνίου η αστυνομία διεξήγαγε σειρά στοχευμένων προσπαθειών κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, στο πλαίσιο ευρύτερης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τη Europol. Εξι από τις επτά αστυνομικές περιοχές συμμετείχαν στο έργο που έγινε σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Συνολικά 44 αστυνομικοί υπάλληλοι εργάστηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία.
Προς το παρόν 10 έρευνες για σεξουαλικά αδικήματα κατά παιδιών έχουν ξεκινήσει και αφορούν βιασμό και παιδική πορνογραφία.
Τα θύματα βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν μέσω αγγελιών στα λεγόμενα «sugar dating sites», όπου οι άνθρωποι αγοράζουν δώρα και χρήματα για κοινωνικοποίηση και σεξ με αμοιβαία επικερδή τρόπο.
Ο υπεύθυνος αστυνομικός περιέγραψε αυτά τα site ως «αγορά για πορνεία».
«Ακόμα και όταν δεν είναι αυτή η υπόθεση, η ιστοσελίδα είναι δομημένη με αυτόν τον τρόπο. Οταν συνδέεσαι είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα έπρεπε να το είχες κάνει. Πολλοί από αυτούς τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά δεν θα έπρεπε να είχαν προφίλ σε αυτές τις σελίδες όπως το prostitution.se» σημειώνει.
Προσθέτει ότι το φαινόμενο του «sugar dating» συχνά κρύβει πολλά περισσότερα σκοτεινά μυστικά.
«Δεν ήταν ούτε 18 ετών. Μερικά ήταν 13 ετών. Ανακαλύψαμε ότι είχαν πέσει θύμα βιασμού και άλλων εγκλημάτων για μεγάλο διάστημα» ανέφερε.
Η πλειονότητα των θυμάτων είναι νεαρά κορίτσια που είχαν υποστεί κακοποίηση, συχνά εντός της οικογένειας.
«Δεν βλέπουμε κοινωνικό-οικονομικούς παράγοντες, αλλά πιο συχνά όταν ξύνουμε την επιφάνεια, βλέπουμε κάποια μορφής κακοποίηση. Ετσι είναι παιδιά που αισθάνονται πολύ άσχημα. Κατέληξαν σε συμπεριφορές αυτοτραυματισμού» εξηγεί.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αστυνομικό, η ζήτηση για πορνεία ανηλίκων είναι «πολύ μεγάλη» στη Σουηδία. Οι ανήλικοι θεωρούνται επίσης υποψήφια θύματα σωματεμπορίας.
Από το 1999, έγινε παράνομο το αγοραίο σεξ και η λειτουργεία οίκων ανοχής στη Σουηδία. Αντιθέτως, το να προσφέρεις σεξ με αμοιβή δεν είναι αδίκημα. Τα επόμενα χρόνια το «σουηδικό μοντέλο» κέρδισε έδαφος σε πολλές χώρες και έχει υιοθετηθεί στη Νορβηγία, την Ισλανδία, τον Καναδά και την Ιρλανδία.
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ