24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΗ πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν - Ιράκ...

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι οι πόλεμοι σε Αφγανιστάν – Ιράκ δεν άξιζαν τον κόπο

Η πλειοψηφία των Αμερικανών συμφωνούν ότι οι πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αποδείχθηκαν άνευ ουσίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το ερευνητικό κέντρο Pew Research Center.
Περισσότερο από το 60% των Αμερικανών βετεράνων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν άξιζε να διεξαχθεί, επισημαίνοντας το υπέρμετρο κόστος για τις ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, το 33% των βετεράνων δήλωσε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ έπρεπε να πραγματοποιηθεί, τονίζοντα αντιθέτως τα οφέλη για τις ΗΠΑ.
Σε σύγκριση, το 62% των μη βετεράνων ερωτηθέντων ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν άξιζε να πραγματοποιηθεί, ενώ το 32% ισχυρίστηκε το αντίθετο.
Ένα ποσοστό της τάξης του 58% των βετεράνων των ΗΠΑ και το 59% των μη βετεράνων είπαν επίσης ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν έπρεπε να γίνει, ενώ περίπου το 40% των βετεράνων και των αμάχων ισχυρίστηκε το αντίθετο.
Εν τω μεταξύ, το 42% των βετεράνων δήλωσε ότι η εκστρατεία των ΗΠΑ στη Συρία έχει φέρει αποτελέσματα, σε σύγκριση με το 55% που διαφώνησε. Το 36% του Αμερικανικού κοινού δήλωσε ότι η αμερικανική παρέμβαση στη Συρία αξίζει το κόστος, ενώ το 58% δήλωσε το αντίθετο.
«Μεταξύ των βετεράνων, αυτές οι απόψεις είναι συνεπείς σε όλη την εποχή της υπηρεσίας τους, της κατάταξης και των πολεμικών επιχειρήσεων. Από την άλλη, οι Ρεπουμπλικάνοι βετεράνοι είναι πολύ πιο πιθανό από ότι οι Δημοκρατικοί να ισχυριστούν ότι η συριακή εκστρατεία αξίζει τον κόπο (54% έναντι 25%)», σημειώνει η μελέτη.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη τον Μάιο και τον Ιούνιο, βασίστηκε στα αποτελέσματα από 1.284 Αμερικανούς βετεράνους και 1.087 άλλους πολίτες.
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ