19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΜαξίμου: Με σταθερή ανάπτυξη στοχεύει τη μείωση πλεονασμάτων

Μαξίμου: Με σταθερή ανάπτυξη στοχεύει τη μείωση πλεονασμάτων

Στο πώς θα διεκδικήσει η νέα κυβέρνηση τη μείωση του σημερινού στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% αναφέρθηκαν κυβερνητικές πηγές, μετά και από σχετικές δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ.
Μέσα από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σχεδιάζει να διεκδικήσει η κυβέρνηση τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όπως τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από σχετική τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, υπέρ της τήρησης των συμφωνηθέντων από μέρους της Αθήνας.
Η Ανγκελα Μέρκελ, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, επεσήμανε ότι «οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ΄αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει». «Με αυτό συμφωνώ κι εγώ», συμπλήρωσε.


Τονίζοντας ότι «δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση», είπε: «Βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη».
Με αφορμή τα όσα είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, υπογραμμίζουν: «Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019. Υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών, και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».
Πηγή Sputniknews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ