21.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑMVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και… μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.
Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο Giannis να συγκεντρώσει ποσοστό 77%.
Όπως είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι καλούνται να δώσουν πέντε επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό.
Ο Αντετοκούνμπο 2ος Ευρωπαίος που έγινε MVP
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβηκε στην κορυφή του Εβερεστ και αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου. Ο Ελληνας σούπερ σταρ έγινε μόλις ο τέταρτος μη Αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να κατακτήσει το βαρύτιμο τίτλο και μόλις ο 2ος Ευρωπαίος.
Τελευταία φορά που ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη κατέληξε σε μη Αμερικανό ήταν το 2007 όταν πρώτευσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια MVP ήταν ο Καναδός Στιβ Νας, ενώ το 1993-94 ο Χακίμ Ολάζοουν ήταν αυτός που αναδείχτηκε για πρώτη φορά MVP και δεν είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ.
Από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται πως δεν είναι μόνο το καμάρι όλων των Ελλήνων, αλλά και του Μιλγουόκι. Η πόλη-έδρα των Μπακς, ζει και αναπνέει για τον Ελληνα σούπερ σταρ, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθουν υπερήφανοι για το κατόρθωμά του να αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο NBA.
Τον τίτλο αυτό τον περίμεναν με μεγάλη προσμονή οι Μπακς και δεν έμειναν απλά στα συγχαρητήρια προς τον ηγέτη τους. Είχαν φροντίσει να έρθουν στην Ελλάδα και να φτιάξουν ένα συγκινητικό βίντεο από το γήπεδο των Σεπολίων, όπου απεικονίζεται ο Giannis να καρφώνει! Ελληνες θαυμαστές του, μιλάνε για τον μεγάλο σταρ και τον χαρακτηρίζουν MVP.
Giannis: «Είναι μόνο η αρχή»
Συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια και αφού είχε επιδείξει λίγο πριν, την ραμμένη φόδρα στο εσωτερικό του σακακιού του που απεικόνιζε την Ακρόπολη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, την ομάδα του Μιλγουόκι Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και τους φιλάθλους για την βοήθεια που του πρόσφεραν, φτάνοντας στην κορυφή του ΝΒΑ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με ευλόγησε με αυτό το ταλέντο για να βρεθώ σε αυτή τη θέση. Ό,τι κάνω, το κάνω μέσα από αυτόν», είπε ο Έλληνας σούπερ σταρ.

https://youtu.be/aY-6DOlsCMk


«Να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου. Δεν κερδίζει μόνος του κάποιος 60 αγώνες. Όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν έτοιμοι να έρθουν να πολεμήσουν μαζί μου. Να ευχαριστήσω τους προπονητές μου. Να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του συλλόγου που με πίστεψαν. Ήμουν 18 χρονών από την Ελλάδα όταν με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιλγουόκι, την Ελλάδα και τους Νιγηριανούς που με υποστηρίζουν. Ξέρω ότι στην Ελλάδα είναι 6 το πρωί όταν παίζω, αλλά μου στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια η συναισθηματική φόρτιση μεγάλωσε, όταν αναφέρθηκε στον πατέρα του, που έχει φύγει από τη ζωή, αλλά επίσης στα αδέλφια του και τη μητέρα του που τον παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια.
ΠΣΑΚ: Ένας Έλληνας MVP στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!
Συγχαρητήρια από τον ΠΣΑΚ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάδειξή του ως κορυφαίος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ.
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ