24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΧέρι-χέρι Εμανουέλ Μακρόν και Έλτον Τζον κινητοποιούνται κατά του AIDS

Χέρι-χέρι Εμανουέλ Μακρόν και Έλτον Τζον κινητοποιούνται κατά του AIDS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, απηύθυνε έκκληση για διεθνή κινητοποίηση στην καταπολέμηση του AIDS, προκειμένου να «σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές», όταν εμφανίστηκε δίπλα στον ‘Ελτον Τζον κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μουσικής στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
«Το AIDS συνεχίζει να υπάρχει, να χτυπά, να εξελίσσεται» δήλωσε ο Μακρόν ενώπιον περίπου 2.000 συγκεντρωμένων στον κήπο του προεδρικού μεγάρου. «Συνεπώς έχουμε ακόμη να κάνουμε πάρα πολλά για να συνεχίσουμε να πείθουμε ότι ή προστασία είναι επιτακτικότητα και ότι η νόσος δεν είναι μια ιστορία της προηγουμένης γενιάς αλλά των νέων σήμερα. Και παντού στον κόσμο το AIDS, η φυματίωση και η ελονοσία προσβάλλουν ακόμη εκατομμύρια ανθρώπους, με μια συντριπτική ανισότητα, καθώς όσο φτωχότερος είσαι τόσο περισσότερο πλήττεσαι».
Ο Μακρόν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε η προσεχής διάσκεψη του Ταμείου κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου στη Λυών, στην κεντροανατολική Γαλλία, να συγκεντρώσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια για την προσεχή τριετία, δηλαδή περισσότερα από αυτά της διάσκεψης του 2016 στον Καναδά. «Είναι απλό, είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή. Γιατί δεν ξέρουμε αν θα έχουμε τα χρήματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Σας χρειάζομαι για να σωθούν 16 εκατομμύρια ζωές» προειδοποίησε ο Μακρόν, θυμίζοντας ότι το Ταμείο έχει σώσει 27 εκατομμύρια ανθρώπους από το 2002 που ιδρύθηκε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ