19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΧτυπήματα κάτω από τη μέση στον κυβερνοχώρο δίνουν οι ΗΠΑ σε Κίνα

Χτυπήματα κάτω από τη μέση στον κυβερνοχώρο δίνουν οι ΗΠΑ σε Κίνα

Μια κινεζική έκθεση προειδοποίησε την περασμένη Δευτέρα ότι οι περισσότερες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά των κινεζικών δικτύων το 2018 προήλθαν από τις ΗΠΑ, οι οποίες όπως προβλέπουν οι κινεζικοί εμπειρογνώμονες, ετοιμάζονται να διεξάγουν έναν «κυβερνοπόλεμο» μεγάλης κλίμακας.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η έκθεση, η Κίνα είναι έτοιμη να εξαπολύσει μια ισχυρή αντεπίθεση.
Οι πληροφορίες προήλθαν από την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε η Τεχνική Ομάδα Ανταποκρίσεων Έκτακτης Ανάγκης (CNCERT) της Κίνας την περασμένη Δευτέρα.
Το CNCERT σημείωσε ότι το 2018, 14.000 διακομιστές στις ΗΠΑ που έχουν μολυνθεί από ιό Trojan ή από botnet, μόλυναν 3.34 εκατ. διακομιστές στην Κίνα. Μάλιστα, ο αριθμός των διακομιστών αυξήθηκε κατά 90,8% από έτος σε έτος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Το 2018, 3.325 διευθύνσεις IP των ΗΠΑ με τον ιό Trojan μόλυναν 3.607 κινεζικές ιστοσελίδες, αύξηση 43% σε σύγκριση με το 2017, δήλωσε η CNCERT.
Η αύξηση των επιθέσεων δείχνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κατά της Κίνας στον κυβερνοχώρο, οι οποίες θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε έναν «κυβερνοπόλεμο» τον οποίο θα διεξάγουν ταυτόχρονα με τον εμπορικό τους πόλεμο για να αποτρέψουν την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας, ανέφεραν οι ειδικοί.
Η έκθεση της CNCERT αποδεικνύει ότι παρά τις κατηγορίες από τις ΗΠΑ πως η Κίνα απειλεί την ασφάλεια του κυβερνοχώρου της, οι ίδιες οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή, δήλωσε ο ανώνυμος εμπειρογνώμονας.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Κίνα και οι κινεζικές εταιρείες αποτελούν απειλή για την κυβερνητική και εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Τον Μάρτιο, ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei ισχυρίστηκε ότι υποψιάζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση εισέβαλε σε διακομιστή της.
Οι ΗΠΑ, που είναι ο δημιουργός του διαδικτύου και ο εμπνευστής των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, έχουν την κορυφαία τεχνολογία hacking, δήλωσε στους Global Times ο Κιν Αν, επικεφαλής του στρατηγικού Ινστιτούτου Κυβερνοχώρου της Κίνας, που εδρεύει στο Πεκίνο.
Οι ΗΠΑ έχουν τώρα 133 ομάδες στον κυβερνοχώρο και ο γενικός εισαγγελέας Νακασόουν, ο οποίος διευθύνει επίσης την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι αναμένει περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν, ανέφεραν τα ΜΜΕ.
Ωστόσο, η Κίνα έχει προετοιμαστεί για τις ΗΠΑ, δήλωσε ανώνυμος εμπειρογνώμονας, σημειώνοντας ότι το 2016 η Κίνα ενέκρινε έναν νόμο περί ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ο οποίος προσέδιδε μεγάλη προσοχή στην προστασία της εθνικής ασφάλειας, της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και πρόσφερε μεγάλη περιθώρια για τους αξιωματούχους ασφαλείας και τις ρυθμιστικές αρχές να ελέγχουν τον τεράστιο τομέα του εθνικού Διαδικτύου.
Η Υπηρεσία Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) συνέταξε νέο κανονισμό τον Μάιο, όπου αναφέρεται ότι εάν οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών διαταράξουν την βασική υποδομή πληροφοριών ή οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες προσωπικών πληροφοριών και σημαντικών δεδομένων ή θέσουν άλλους κινδύνους ασφαλείας, θα πρέπει τότε να αναφερθούν στο γραφείο επιθεώρησης ασφαλείας της CAC.
Η Κίνα έχει επίσης εκδώσει πολιτικές κρυπτοασφάλειας, όπως η απαγόρευση της χρήσης τερματικού εξοπλισμού που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ σε ορισμένες περιπτώσεις και τοποθεσίες, ανέφερε ο ειδικός.
Η Κίνα θα πρέπει να επιταχύνει την ανάπτυξη βασικών τεχνολογιών Διαδικτύου και να μειώσει σύντομα την εξάρτησή της από τις αντίστοιχες αμερικανικές τεχνολογίες, σημείωσαν οι παρατηρητές, προειδοποιώντας ότι «σε περίπτωση ενός κυβερνοπολέμου, οι ΗΠΑ θα έρθουν αντιμέτωπες με την πλήρη ισχύ της Κίνας».
Πηγή Sputniknews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ