Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιουνίου 2019

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

«Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας» και «αποτελεί ισχυρό περιφερειακό παίκτη στο χώρο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος. Αποκαλύπτει επίσης ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και πολλά σχέδια σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως «Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή στην Ελλάδα».
Μιλώντας για την εγχώρια παραγωγή, ο κ. Κρέτσος αναφέρεται στα φορολογικά κίνητρα έκπτωσης 30% που παρέχονται για την περαιτέρω ενίσχυση των εργαλείων προσέλκυσης και ενθάρρυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό «με νέες δράσεις της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων και εγγυοδοσίας», σημειώνοντας πως ο παραγωγός που θα επενδύσει σε παραγωγές στην χώρα μας, «θα μπορεί να πάρει πίσω το 50% της επένδυσής του».
Τονίζει επίσης ότι για πρώτη φορά στη νομοθετική ιστορία της χώρας μας «αναγνωρίζονται τα ψηφιακά παιχνίδια και τα κινούμενα σχέδια ως σύγχρονοι κλάδοι δημιουργικότητας, ως τομείς εξωστρέφειας, ως εμπορικά, πολιτισμικά και εμπορικά προϊόντα», εξηγώντας πως για πρώτη φορά οι Ελληνες δημιουργοί απέκτησαν τη θέση που τους άξιζε ως παραγωγοί περιεχομένου.

Για το θέμα της ενίσχυσης των πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδων, λέει πως «δεν μπόρεσε να περάσει τον κάβο των περιορισμών περί κρατικών ενισχύσεων», ωστόσο υπάρχει στόχος «μετά τις εκλογές να κατατεθεί στην Κομισιόν φάκελος εξαίρεσης της οικονομικής τους στήριξης».