24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣMΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΜε Χριστιανόπουλο, Γούντστοκ και 500 συγγραφείς το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με Χριστιανόπουλο, Γούντστοκ και 500 συγγραφείς το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή 210 εκδοτικών οίκων και φορέων πολιτισμού απ’ όλη την Ελλάδα, 500 συγγραφέων που θα παρουσιάσουν και θα υπογράψουν τα βιβλία τους, με χιλιάδες τίτλους βιβλίων και εκδηλώσεις απ’ όλο το φάσμα του πολιτισμού – μεταξύ άλλων αφιερώματα στον κορυφαίο Θεσσαλονικιό λογοτέχνη Ντίνο Χριστιανόπουλο και στο Φεστιβάλ Γούντστοκ – αρχίζει το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην παραλία του Λευκού Πύργου.
“ Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι ένας θεσμός συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας εδώ και 38 χρόνια. Ξεκίνησε προβάλλοντας το ελληνικό βιβλίο και συνεχίζει να το διαδίδει, αλλά στη διάρκειά του πλαισιώθηκε με εκδηλώσεις, χορού, θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου” τόνισε ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας που διοργανώνει το Φεστιβάλ.
Κάθε χρόνο έχουμε 5.000 με 6.000 νέους τίτλους βιβλίων. Τη δεκαετία του 1980 οι νέοι τίτλοι βιβλίων σε ετήσια βάση ήταν πάνω από 10.000. Αυτό δείχνει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία πλούσια παραγωγή βιβλίου, δεν έχουμε όμως τη γραμμή παραγωγής των προηγούμενων δεκαετιών, επισήμανε ο κ. Μπαρμπουνάκης. Τόνισε ωστόσο ότι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας είναι ικανοποιημένος από τις συμμετοχές στο Φεστιβάλ εκτιμώντας ότι “το βιβλίο αντέχει στην ηλεκτρονική εποχή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”. “ Είναι όπως ο κύκλος της οικονομίας που έχει μία καθοδική πορεία και θα έχει και μία ανοδική πορεία. Βρισκόμαστε στο σημείο της ανοδικής πορείας” είπε ο κ. Μπαρμπουνάκης επικαλούμενος στοιχεία της περσινής διοργάνωσης. Στο τέλος του Φεστιβάλ καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων γύρω στο 10%, υπήρξε άνοδος του αριθμού επισκεπτών και το 60-65% των βιβλίων που αγοράστηκαν, ήταν από γυναικείο αναγνωστικό κοινό.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας τόνισε ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης έδωσε ώθηση στις πωλήσεις βιβλίου τους καλοκαιρινούς μήνες υπογραμμίζοντας ότι η θερινή περίοδος πλέον θεωρείται η καλύτερη για το ελληνικό βιβλίο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ