18.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΑύξηση της διαθεσιμότητας κοκαΐνης διαπιστώνει η Κομισιόν

Αύξηση της διαθεσιμότητας κοκαΐνης διαπιστώνει η Κομισιόν

Θεσσαλονίκη: Ανδρόγυνο μετέφερε κοκαΐνη με ποδήλατο

Ενδείξεις αύξησης της διαθεσιμότητας κοκαΐνης στην Ευρώπη, όπου οι κατασχέσεις της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά 2019: τάσεις και εξελίξεις, η οποία δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) σήμερα στις Βρυξέλλες. Στην ετήσια επισκόπησή του ο Οργανισμός πραγματεύεται επίσης: τις προκλήσεις που συνδέονται με την ηρωίνη και τα νέα συνθετικά οπιοειδή, τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά κάνναβης, τον ολοένα σημαντικότερο ρόλο της Ευρώπης στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών και στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για την αποκόμιση οφελών για την υγεία στο πεδίο των ναρκωτικών.
«Η σημερινή έκθεση καταδεικνύει τη σύνθετη φύση του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ευρώπη. Τα ναρκωτικά παραμένουν μία σταθερά εξελισσόμενη, πολύπλευρη απειλή για τις κοινωνίες μας, η οποία επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Εχουμε την ανάγκη μίας πιο συντονισμένης προσέγγισης, μέσω της οποίας θα αντιμετωπίζεται τόσο η ζήτηση όσο και η προσφορά”, δήλωσε σήμερα (σ.σ. Πέμπτη) ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες “μέσω των νέων κανονισμών απαγόρευσης ψυχοδραστικών ουσιών και της ενισχυμένης συνεργασίας με διεθνείς εταίρους, αποδίδουν καρπούς”.
Η έκθεση του EMCDDA αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη υψηλή διαθεσιμότητα των περισσότερων παράνομων ουσιών. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, στην Ευρώπη (ΕΕ-28, Τουρκία και Νορβηγία) καταγράφονται περισσότερες από 1 εκατομμύριο κατασχέσεις παράνομων ναρκωτικών ουσιών ετησίως. Σχεδόν 96 εκατομμύρια ενήλικες στην ΕΕ (ηλικίας 15-64 ετών) έχουν κάνει χρήση κάποιας παράνομης ναρκωτικής ουσίας στη ζωή τους, ενώ εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια άτομα υποβάλλονται κάθε χρόνο σε θεραπεία για χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών (ΕΕ-28).
Το 2018 εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στην ΕΕ 55 νέες ψυχοδραστικές ουσίες (NPS), ανεβάζοντας σε 730 τον συνολικό αριθμό των ουσιών που παρακολουθούσε ο Οργανισμός.


Συνελήφθη αντρόγυνο για εμπορία κοκαΐνης. Μετέφεραν τα ναρκωτικά με ποδήλατο
Συνελήφθη στην περιοχή της Ανάληψης αντρόγυνο που διακινούσε ναρκωτικά κρυμμένα σε ποδήλατο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με λιμενικούς υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου.
Σε επιχείρηση στην περιοχή της Ανάληψης οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα αντρόγυνο, έναν πενηνταεπτάχρονο και μια πενηνταπεντάχρονη, καθώς και έναν τριαντατετράχρονο και έναν εικοσιοκτάχρονο, έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών. Στην κατοχή των τελευταίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μικροδέματα κοκαΐνης, τα οποία μόλις είχαν προμηθευτεί από το αντρόγυνο και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε ποδήλατο, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 57χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό του μπροστινού φαναριού δέκα μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (10,93) γραμμαρίων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ανδρόγυνο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (4,09) γραμμαρίων, χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι στο οποίο διέμεναν, σε άλλο σπίτι που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των ναρκωτικών και σε αποθήκη ταράτσας πολυκατοικίας στην περιοχή της Ανάληψης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (15,93) γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ, προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών, δύο ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ