14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓερμανία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός σε κρίση

Γερμανία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός σε κρίση

Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις σήμερα(σ.σ.Δευτέρα) καθώς η κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τα άσχημα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και την παραίτηση της επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) Αντρέα Νάλες.
Οι συνεδριάσεις των ηγεσιών τόσο του SPD όσο και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα (σ.σ.Δευτέρα). Είχαν ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να γίνει ο απολογισμός των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου στις οποίες και τα δύο κόμματα του συνασπισμού κατέγραψαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Ωστόσο πλέον έχουν αποκτήσει άλλη σημασία μετά την αναπάντεχη αποχώρηση της Νάλες από την προεδρία του SPD.
Η καγκελάριος δεσμεύθηκε για τη σταθερότητα του συνασπισμού, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή της «θα συνεχίσει το έργο της με όλη τη σοβαρότητά μας και κυρίως αίσθημα ευθύνης».
Ηττημένο στις βουλευτικές εκλογές του 2017 και ταπεινωμένο στις ευρωεκλογές το SPD, που βρέθηκε με ποσοστό 15% πίσω από τους Πράσινους, διέρχεται υπαρξιακή κρίση. Κάποιοι ζητούν εδώ και μήνες το κόμμα να επιστρέψει στην αντιπολίτευση και να στραφεί προς τα αριστερά, κάτι που θα προκαλέσει την πτώση της Μέρκελ πριν το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ