24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜία συνέντευξη που θα συζητηθεί

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί

Ν. Παππάς: «Παντού, στον δεύτερο γύρο, στηρίζουμε προοδευτικούς υποψηφίους»

«Καλούμε τον κόσμο σε εγρήγορση, να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, να κρίνει προγράμματα, να μην ξεχνά» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι η ΝΔ «θα κάνει τα πάντα» για να κρύψει το πρόγραμμά της. Παράλληλα, ζήτησε «από κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή» στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» ο κ. Παππάς τόνισε ότι «μπαίνουμε σε μία καινούργια φάση» κατά την οποία «τα διλήμματα είναι αμείλικτα» και ο κόσμος «θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο η κοινωνία μας θα κάνει τα βήματά της έξω από τα μνημόνια».
Οπως είπε, «είμαστε ενώπιον μίας καινούργιας κατάστασης» που «έχει πρώτο σταθμό την επόμενη Κυριακή, με τις δύο μάχες που δίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Ρένα Δούρου, όπου εκεί καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη να κάνει την προοδευτική επιλογή».
«Είμαστε σε εκλογική εγρήγορση και μπαίνουμε στη μάχη» είπε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εκλεγούν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο το δυνατόν περισσότεροι προοδευτικοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες.
«Η εικόνα των δημοτικών εκλογών κατατείνει προς το συμπέρασμα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούνε σε κανάλια οι ψηφοφόροι και να λάβουν εντολές από τα κόμματα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας ότι εκτός από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει «με εμβρίθεια να πέσουμε πάνω και στο αποτέλεσμα και των αυτοδιοικητικών εκλογών, το οποίο έχει πάρα πολύ συγκεκριμένο πρόσημο και είναι κατάλληλο και για να εξαχθούν και συμπεράσματα».
«Οι οργανωμένες μας δυνάμεις είναι διατεταγμένες σε θέσεις μάχης και σ’ αυτή τη μάχη μπαίνουμε με ακόμα μεγαλύτερα ανοίγματα, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» προσέθεσε.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι πολίτες της Αττικής έχουν να επιλέξουν μεταξύ «της συνέχισης του τεράστιου έργου που έχει κάνει η Ρένα Δούρου, σε όλα τα επίπεδα, από την υποδομή μέχρι την κοινωνική πολιτική» και της «επίφασης και μίας «δηθενιάς», η οποία συμπυκνώνεται στο απόλυτο τίποτα» και «κρύβει όλες τις συντηρητικές επιλογές που έχουν κατά καιρούς γίνει στον τομέα της αυτοδιοίκησης».
Αναφερόμενος στο δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε ότι δεν τελεσφόρησε η μάχη για την ανάδειξη των πραγματικών διλημμάτων και «δεν πείστηκαν όλοι οι πολίτες ότι είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι εκλογές», με αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν.
«Θα αναλάβουμε και την ευθύνη μας σε όλα» είπε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «δεν φτάνει να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη ο αντίπαλος. Θα πρέπει να δούμε και τα μηνύματά μας για τα διακυβεύματα που αφορούν τη ζωή του κόσμου του απλού. Θα πρέπει να βγουν και προς τα έξω, να γίνουν κατανοητά, να περάσουν με απλό τρόπο και ο κόσμος να καταλάβει ότι είναι ενώπιον μίας επιλογής η οποία θα κρίνει το πώς θα οργανώσουμε τις ζωές μας τα επόμενα χρόνια».
Μιλώντας για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές, ο Ν. Παππάς είπε «θα κάνει τα πάντα για να κρυφτεί» και «ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία προσπάθεια να το παίξει άχρωμος και άοσμος».
«Να μην υποτιμάμε την προσπάθεια απόκρυψης» είπε και τόνισε ότι «θα κάνουμε μία συστηματική, από την μεριά μας, προσπάθεια, αυτές τις πτυχές του προγράμματος της ΝΔ να είναι στην καθημερινή συζήτηση», εκφράζοντας τη βεβαιότητα «ότι θα αναδειχθούν στις συζητήσεις που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεόραση», για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο αρχηγός της ΝΔ, σημείωσε.
Καταλήγοντας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι «τα κρίσιμα διλήμματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να κάνει και την επιλογή του, είναι αν θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αναδιανεμητικό ασφαλιστικό και προστασία της εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ