14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Omara Portuondo: Last Kiss Tour

Η Βασίλισσα του Buena Vista Social Club στην Τεχνόπολη

H Ομάρα Πορτουόντο, η Ντίβα του Buena Vista Social Club, της ορχήστρας από την Κούβα που απέκτησε παγκόσμια φήμη χάρη στο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, έρχεται και πάλι στην Αθήνα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Last Kiss Tour».
Με μια ομάδα εκλεκτών μουσικών από την Κούβα και αναμεσά τους ο διάσημος πιανίστας Ρομπέρτο Φονσέκα.
Γεννημένη στην Αβάνα της δεκαετίας του ’30, η Ομάρα Πορτουόντο ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο διάσημο Club «Τροπικάνα» της πόλης, την δεκαετία του ’50 μαζί με την αδερφή της. Συνήθιζαν επίσης να τραγουδάνε σε οικογενειακές γιορτές και σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται σε διάφορα κλαμπ της Αβάνας και έγιναν μέλη σε συγκροτήματα και ορχήστρες που μάλιστα μαζί τους άρχισαν και τις περιοδείες στην Αμερική.
Ενα βράδυ τραγούδησε μαζί με τον Νατ Κινγκ Κόουλ στο club Τροπικάνα της Κούβας και αμέσως μετά ηχογράφησε και δίσκο με το συγκρότημα Cuarteto d’Aida. Ακολούθησαν αρκετές ηχογραφήσεις με σπουδαίους μουσικούς της εποχής. Από το 1967 ξεκίνησε μια σπουδαία σόλο καριέρα με περιοδείες και ηχογραφήσεις.
Η Ομάρα Πορτουόντο είναι πλέον 88 ετών. Αλλά ακόμα τραγουδάει υπέροχα και ακόμα ηχογραφεί δίσκους. Οπως έχει πει: «Οι Κουβανοί είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πολύ χαρούμενος λαός. H μουσική είναι το αίμα που τρέχει στις φλέβες μας. Τραγουδάμε την ίδια στιγμή που δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε ενώ παράλληλα διασκεδάζουμε. Είναι κάτι που μας δίνει μια ξεχωριστή δύναμη. Εγώ προσωπικά αγαπάω την θάλασσα και κολυμπάω σχεδόν όλο τον χρόνο. Αλλά πάνω απ’ όλα αγαπάω την μουσική. Οποιος ζει μέσα στην μουσική και δίπλα στην θάλασσα, είναι σαν να ξαναγεννιέται κάθε μέρα..».
OMARA PORTUONDO – Last Kiss Tour
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στις 21.30 – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Τιμές εισιτηρίων:

  • Καθήμενοι:
    Α Ζώνη: 58 ευρώ
    Β Ζώνη: 48 ευρώ
    Γ Ζώνη: 38 ευρώ
  • Ορθιων: 28 ευρώ
  • Ορθιων (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜεΑ): 23 ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ